BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya 3 yıllık büyüme programını açıkladı----

Japonya 3 yıllık büyüme programını açıkladı

Japonya 3 yıllık büyüme programını açıkladı
23 Haziran 2015 - 13:02 www.finansgundem.com

Plan kapsamında 2018 yılına kadar ve sonrası dönem için mali politikada ek bir sıkılaştırma öngörülmüyor

Japonya üç yıllık büyüme planının taslağını açıkladı. Plan kapsamında 2018 yılına kadar ve sonrası dönem için mali politikada ek bir sıkılaştırma öngörülmüyor. Yeni planın mali stratejisinde büyük harcama kesintileri ya da ek tüketim vergisi öngörülmüyor. Japon hükümeti 2017 yılında tüketim vergisini 2 puan artırmayı daha önce planlamıştı.

Plan, Başbakan Şinzo Abe'nin kamu borcuyla mücadele etmek için mali önlemler yerine ekonomik büyümeye odaklandığını gösteriyor.

Planın gelecek hafta Japon kabinesinde onaylaması bekleniyor.  Japonya dünyanın en büyük kamu borcu olan ülke konumunda. Asya'nın ekonomik devinin kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılasına oranı yüzde 246.

Şinzo Abe'nin yeni ekonomik stratejisi 2016-2018'i "yoğun reform dönemi" olarak tanımlıyor. Hükümet mali politikasını 2018'de gözden geçirecek. Faiz dışı bütçe açığında 2018'de gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 1 hedefi koyan Japon hükümeti, 2020 yılında ise denk bütçe yapmayı amaçlıyor. Kamu borcunun ekonomik büyüklüğe oranının ise 2020'den sonra küçülmesi bekleniyor.

Başbakan Abe, 20 yıllık ekonomik durgunluğun ardından ekonomiyi canlandırmaya çalışıyor. Ancak Abe'nin önünde yaşlanan nüfus ve sık sık deflasyona giren ekonomide biriken kamu borcu gibi iki büyük sorun bulunuyor. Abe'nin mali stratejisinde temel önlemlerden biri sosyal güvenlik harcamalarını sınırlamak. Bu kapsamda jenerik ilaç tüketiminin 2020'ye kadar toplam ilaç tüketiminin yüzde 80'inin oluşturması amaçlanıyor.

Abe'nin planı ayrıca küresel planda rekabet gücünü arttırmak için ulusal üniversite reformunu da içeriyor. Japonya'da bundan sonra en büyük reformları gerçekleştirilen üniversitelere daha büyük fonlar tahsis edilecek. Oldukça homojen ve dışa kapalı bir nüfus yapısı olan Japonya'ya özellikle kalifiye çalışanların göç etmesi de teşvik edilecek.

Yeni dönemde Hindistan'dan bilişim teknolojileri alanında çalışanlar, kayak öğretmenleri ve yabancı dil bilen resepsiyon görevlilerinin Japonya'da çalışma şansı artacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)