BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatJaponlar, yaşlanmayı durduran ilaç geliştirdi----

Japonlar, yaşlanmayı durduran ilaç geliştirdi

Japonlar, yaşlanmayı durduran ilaç geliştirdi
18 Şubat 2021 - 23:10 www.finansgundem.com

Japon bilim insanları; yaşlılığın önüne geçmek için, vücudun yaşlanan hücrelerden kurtulmasını sağlayacak olan yeni bir teknoloji geliştirdi.

Japon bilim insanları, vücudun yaşlanan hücrelerden kurtulmasına yardımcı olan mekanizmayı buldu.

YENİ TEKNOLOJİNİN TEMELİNDE 'YAŞLI HÜCRELERDEN' KURTULMAK VAR

Tokyo Üniversitesi’nden Prof. Makoto Nakanisi, yeni teknolojinin temelinde, vücudun artık bölünemeyen, ancak iltihaplanma ve yaşlanmaya yol açabilen yaşlı hücrelerinden kurtulmasının olduğunu söyledi.

"YAŞLANMANIN SEMPTOMLARINDA ÖNEMLİ BİR İYİLEŞME SAĞLANABİLİR"

Nakasini, yaptığı açıklamada "Yani bu hücreler çıkarılsa neden oldukları iltihaplanma süreçleri durdurabilir, dolayısıyla yaşlanmanın semptomlarında önemli bir iyileşme sağlanabilir" ifadelerini kullandı. Yaşlanan hücrelerin, hücrelerin hayatta kalmasına yardımcı olan GLS1 enzimine ihtiyacı olduğu tespit edildi. Bu enzimi frenleyecek inhibitör (engelleyici) yardımı ile iltihaplanmaya neden olan hücreleri yok etmek mümkün olacak.

FARELER ÜZERİNDEKİ DENEMELER BAŞARILI GEÇTİ

Bu türden bir inhibitör olarak, halihazırda klinik denemelerden geçen bir kanser ilacının kullanılmasına karar verildi. Zira kanser hücrelerinin artışı da GLS1 enzimine bağlı. Bilim insanları, ayrıca fareler üzerinde yapılan testlerin başarılı geçtiğini belirtti.

"5-10 YIL İÇİNDE YAŞLILARIN KULLANMASINI GÖRMEK İSTİYORUM"

Nakasini, "Eğer yan etkileri olmazsa muhtemelen yaşa bağlı değişikliklere karşı kullanılabilecek. Yani büyük ihtimalle çok yakında yaygın kullanıma girecek. Bu, büyük umut veriyor. 5-10 yıl içinde yaşlıların kullanmasını görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kelliğin çaresini Japonlar buldu

 

Japonlar dijital parayı takibe aldı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.19 Şubat 2021 04:02

    YAŞLILIK DİYE BİR ŞEY YOKTUR IHTIYARLIK/GÜÇTEN DÜŞME VARDIR-GÜÇTEN DÜSME ÖNLENIR IŞE KAZAYA/BELAYA UĞRANILMAZ ISE IHTIYARLAMA SÜRESİ YAVAŞLATILARAK DAHA UZUN SÜRE YAŞANABİLİR

  • Erol g.19 Şubat 2021 03:36

    UZUN SÜRE KULLANILAN İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ VARDIR/OLUR ILAÇ KULLANMAYAN/AZ İLAÇ KULLANAN INSANLAR DAHA UZUN SÜRE/ZAMAN YAŞAYABİLIRLER JAPONLAR/DİĞER MİLLETLER/HALKLAR UZUN ZAMAN YAŞAMAYI ILAÇLARDA DEĞIL KURAN'DA ARAMALILAR