BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJapon Softbank'tan 10 milyar dolarlık teklif----

Japon Softbank'tan 10 milyar dolarlık teklif

Japon Softbank'tan 10 milyar dolarlık teklif
22 Ekim 2019 - 06:59 www.finansgundem.com

SoftBank, bir süredir satın alma görüşmelerini sürdürdüğü WeWork için 10 milyar dolar teklif etti. WeWork'ün sahibi We Company, teklifi bugün görüşeceklerini bildirdi

Japon SoftBank Group, ofis paylaşım startup'ı WeWork'ün çoğunluk hisselirini satın almak için 10 milyar dolar teklif etti. 

Konuyla yakından ilgili kaynaklardan alınan bilgiye göre SoftBank Group'un teklifi, WeWork'ün halka arz operasyonundan vazgeçmesinin ardından geldi. 

WeWork'te, yeni finansman olmadan gelecek ayın başlarında nakitin tamamen tükeneceğini belirten kaynaklar, "WeWork, genişlemesini yavaşlatıp, aldığı yeni mülk kiralama sayısını azaltıyor" bilgisini verdi.

WeWork sahibi We Company’nin yönetim kurulu, SoftBank’ın konuyu tanıyan insanlar olan JPMorgan Chase & Co.’nun (JPM.N) alternatif bir finansman teklifine karşı değerlendirmek üzere Salı günü görüşeceğini belirtti.

DAHA ÖNCE 4.4 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPMIŞTI

SoftBank daha önce de WeWork’e 4,4 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı. SoftBank kurucusu Masayoshi Son ilk yatırımdan itibaren WeWork’ün açık bir destekçisi oldu.

New York merkezli WeWork uzun vadeli ofis kiralama, mekanı yeniden dekore etme, bedava bira ve kahve servisi ve ofis alanlarını kısım kısım kısa vadeli olarak startıp’lara, girişimcilere ve küçük işletmelere kiralama gibi faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 2010 yılında kuruldu. Şirket o zamandan beri de onlarca ülkeye yayıldı ve halen daha büyük şirketlere de ofis tasarlayıp, kiralıyor. Şirket geçen yıl 886 milyon dolarlık satış gerçekleştirdiğini açıkladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilkgun salih01 Kasım 2019 08:26

    japonlarla Turkiye arasinda deprem bakanligi ve fakultelerde ozel yalniz depren mimarisi ve sitatigi okutulmali bu dersi veren de japon hocalar olmali.ayrica guney koredende insaat muhendisligi ortak yapimi olacak sekilde fakultulerde birim olusturulmali.