BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon milyarderden yeni başkente 40 milyar dolar----

Japon milyarderden yeni başkente 40 milyar dolar

Japon milyarderden yeni başkente 40 milyar dolar
23 Ocak 2020 - 17:25 www.finansgundem.com

İlginç yatırımın sahibi Japonya’nın en zengin insanı Masayoshi Son. 40 milyar dolar yatıracağı adres ise Endonezya’nın Borneo Adası’nda kuracağı yeni başkent.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Yapay zekaya 108 milyar dolarlık yatırım yaparak adından söz ettiren Japonya merkezli SoftBank şimdi de Endonezya’nın yeni başkentine milyarlarca dolarlık bütçe ayırdı. 23 milyar dolarlık kişisel servetiyle Japonya’nın en zengin insanı Masayoshi Son’ın yönettiği SoftBank, başkentini Cava Adası'ndaki Cakarta'dan, Borneo Adası’nda Doğu Kalimantan eyaletine taşıyacak olan Endonezya’ya 40 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.
Devlet Başkanı Joko Widodo ile görüşen Son, Endonezya hükümetiyle ortaklık kurmayı hedeflediğini belirtti. Japon işadamı, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Abu Dabi'nin Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile birlikte yeni başkentin inşaatını denetlemek üzere yönetilecek komiteye dahil edildi.

TAŞINMANIN MALİYETİ 34 MİLYAR DOLAR

Yeni başkent, yaklaşık 10 milyonluk nüfusuyla sıkışık bir alana kurulu olan ve deniz seviyesinden 9 metre yüksekte yer alan Cakarta'nın neredeyse dört katı olan 256 bin hektarlık alan üzerine kurulacak. Taşınma en az 34 milyar dolara mal olacak. İnşaatın ise önümüzdeki haftalarda başlaması hedefleniyor. Yeni şehrin geliştirilmesine Japonlar dışında Orta Doğu, ABD ve Çin'den yatırımcılar ilgi gösteriyor. 17.000'den fazla adadan oluşan Endonezya’nın nüfusu 270 milyon. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)