BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon milyarderden Ukrayna hükümetine 1 milyar yen acil yardım----

Japon milyarderden Ukrayna hükümetine 1 milyar yen acil yardım

Japon milyarderden Ukrayna hükümetine 1 milyar yen acil yardım
28 Şubat 2022 - 07:36 www.finansgundem.com

Japonya'da e-ticaret devi Rakuten Üst Yöneticisi milyarder Hiroşi, Ukrayna hükümetine acil yardım olarak 1 milyar yen bağışlayacağını açıkladı.

Twitter'dan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e mektup yazan Japonya'da e-ticaret devi Rakuten Üst Yöneticisi (CEO) milyarder Mikitani Hiroşi, Rusya'nın askeri saldırısından "oldukça sarsıldığını" vurguladı.

"Düşüncelerim sizle ve Ukrayna halkıyla beraber" diyen Japon CEO, "Ukrayna halkı adına cesur direnişinizi gördüğümde, Ukrayna için bir şeyler yapabileceğimi düşündüm" ifadelerini kullandı.

1 milyar yen bağışlayacak

"Rusya ve Ukrayna'nın bu sorunu barışçıl yöntemle çözmesini ve Ukrayna halkının bir an önce barışa kavuşmasını ümit ediyorum" diyen Mikitani, ailesine danıştıktan sonra yardım kararı aldığını söyledi.

Japon milyarder, Rusya'nın askeri müdahalesinden etkilenen mağdur halka acil yardım kapsamında Ukrayna hükümetine 1 milyar yen (8,7 milyon dolar) bağışlayacağını duyurdu.

Mikitani mektubunda, üç yıl önceki Ukrayna'nın başkenti Kiev ziyaretini anımsatarak "kentin güzelliğinden" ve Devlet Başkanı Zelenskiy'in "dijital teknolojilere yönelik bilgisinden" etkilendiğini de aktardı.

İngiltere, Ukrayna'ya 40 milyon sterlin ek insani yardım yapacağını duyurdu

 

ABD'den vatandaşlarına acil çağrı: Rusya'yı terk edin

 

Johnson'dan Ukrayna halkına ve Zelenskiy'e övgün

 

2 oligarktan Putin'e barış çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)