BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJapon Merkez Bankası’ndan yeni kararlar----

Japon Merkez Bankası’ndan yeni kararlar

Japon Merkez Bankası’ndan yeni kararlar
18 Aralık 2020 - 08:43 www.finansgundem.com

Yardım programlarını 6 ay uzatan BOJ enflasyon artırmanın yollarını araştırmaya başladı.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) vakalardaki yeniden artışın kırılgan bir toparlanmayı rayından çıkarma ihtimalinin bulunmasıyla ABD ve Avrupalı merkez bankalarını izleyerek, %2'lik enflasyon hedefine ulaşmak amacıyla daha etkili yollar araştırmak için bir plan açıkladı. Japonya’da enflasyon oranları yani fiyat artış hızı uzun süredir sıfır seviyesinde seyrediyordu, son aylarda eksiye geçti.

BOJ para politikasını sabit tuttu ve COVID-19'dan ağır etkilenen şirketlerin finansman sıkıntısını hafifletmeyi amaçlayan bir dizi önlemi altı ay uzattı.

BOJ para politikası kararı açıklamasında, "Ekonomi ve fiyatların COVID-19'un etkisiyle uzun bir süre aşağı yönlü baskı altında kalacağı öngörüldüğünde, BOJ daha etkili ve sürdürülebilir parasal genişleme konusunda bir değerlendirme yapacak" dedi

BOJ, getiri eğrisi kontrol çerçevesinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını söylediği incelemenin bulgularını Mart ayında açıklayacak.

BOJ beklendiği gibi politika faizini %-0.1'de tuttu ve 10 yıl vadeli devlet tahvilinin getirisini %0 seviyesinde tutma taahhüdünde değişiklik yapmadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Aralık 2020 11:39

    Versinler Japonya nın yönetimi çok değil söyle iki bilemedin üç yıllığına , ülkesini sevemeyen ve hiç bir konuda ülkesi için anlayaşaman sürekli ülkesini batırmak için uğraşan bizim Siyasetcilere  verin  ben sizlere % 100 hemde garanti veriyorum enflasyon ne imiş onlara dünya nın kaç buçak olduğuunu gösteririz.Enflasyonu öyle bir artırırız iki Japonlar bile akıl sır erdiremez.İsterler ise ülkelerini dahi batırabiliriz.

  • Urla18 Aralık 2020 09:34

    Başkan damadını ekonomi bakanı yapsın, hemen çift haneyi görürler. Bu Japonların kafa da hiç çalışmıyor