BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJapon halkı fakirleşiyor----

Japon halkı fakirleşiyor

Japon halkı fakirleşiyor
08 Kasım 2013 - 06:30 www.finansgundem.com

Japonya'da hiç tasarrufu olmayan hane halkının oranı 1963'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı

Düşen gelirlerin insanları tasarruflarından kullanmaya ittiği Japonya'da hiçbir finansal varlığı olmayan hanehalkının oranı rekor düzeye tırmanarak, Abenomi politikalarıyla artan potansiyel açıklara dikkat çekti.
Japonya Merkez Bankası'nın anketine göre, tasarrufu olmayan hanehalkının oranı, geçtiğimiz yıldaki yüzde 26 seviyesinden yüzde 31'e çıkarak, anketin yapılmaya başladığı 1963 yılından bu yana en yüksek seviyesine işaret etti. BOJ, anketi 20 yaşın üzerinde 2 ya da daha fazla kişiden oluşan 8,000 hanehalkının katılımıyla gerçekleştirdi.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin, mali ve parasal teşviklerle sıçrayan toparlanmayı sürdürmek ve kamu desteğini korumak için, şirketleri, işçilerinin ücretlerini artırmaya ikna etmesi gerekiyor. Ücretlerdeki düşüşten darbe almaya devam hanehalkları, Nisan'da ayrıca Japonya'nın parasal durumunu desteklemeye yönelik tüketim vergisi artışı ile karşı karşıya kalacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)