BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon gazeteciden Dışişleri Bakanlığı'na dava----

Japon gazeteciden Dışişleri Bakanlığı'na dava

Japon gazeteciden Dışişleri Bakanlığı'na dava
14 Ocak 2020 - 15:42 www.finansgundem.com

Japon gazeteci Jumpei Yasuda, 'Türkiye'ye giriş yasağı' gerekçesiyle pasaport vermeyen bakanlığı dava etti

Suriye’de kaçırıldıktan sonra 2018’de serbest kalıp ülkesine dönen Japon gazeteci Jumpei Yasuda, kendisine yeni pasaport vermeyen bakanlığı dava etti.

45 yaşındaki gazateci, Suriye’nin kuzeyindeki İdlib’de kaçırıldığında pasaportunun da çalındığını billdirerek Ocak 2019’da yenisinin çıkarılması için başvurmuştu. Yasuda’nın talebi geçen temmuz ayında ‘Dışişleri Bakanlığı kararıyla’ geri çevrildi. Avukatı, bu karara itiraz ederek perşembe günü Tokyo Bölge Mahkemesi’nde temyiz davası açtıklarını açıkladı.

Yasuda, Suriye’de Heyet Tahrir el-Şam örgütünün elinde 3 yıl rehin kaldıktan sonra serbest bırakıldığında Türkiye üzerinden ülkesine sınır dışı edilmişti.

Yasuda, Türkiye’ye girişinin yasak olmadığını ve pasaport vermeyen bakanlığın ‘kişisel seyahat özgürlüğü hakkı’nı ihlal ettiğini savunuyor.

Japonya Dışişleri Bakanlığı ise şahsi davalara ilişkin resmi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bakanlık, gazetecinin pasaport başvurusunun reddedilmesi hakkında soruları yanıtsız bırakıyor.

Yasuda, 2015’in 23 Haziran günü Türkiye sınırından geçtiği Suriye’nin İdlib vilayetinde bir dönem El-Kaide’ye bağlı hareket eden silahlı muhalif örgüt Hayat Tahrir el-Şam militanlarınca kaçırılmıştı.

Japon gazeteci, 3 yıl 3 ay tutsak kaldığı örgütün elinden Ekim 2018’de kurtulmuştu.

Yasuda’ya 10 Temmuz 2019’da tebliğ edilen ret kararına gerekçe olarak, ‘Seyahat planlanan ülke tarafından girişi yasaklanan kişilere yürürlükteki yasa uyarınca pasaport verilmeyebileceği’ gösterildi. Jumpei Yasuda, ailesiyle birlikte Hindistan'dan Avrupa'ya Türkiye'yi de kapsayan bir seyahat planı yapıyordu. Bakanlığa göre ‘Japon gazetecinin Türkiye’ye 5 yıl süreyle girişi yasak’.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)