BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJapon firmalar Rusya'dan vazgeçemiyor----

Japon firmalar Rusya'dan vazgeçemiyor

Japon firmalar Rusya'dan vazgeçemiyor
27 Haziran 2022 - 09:18 www.finansgundem.com

Rusya'da faaliyet gösteren Japon firmalar arasında yapılan ankete göre bu ülkedeki faaliyetlerini durduranların oranı yüzde 3'ün altında kaldı. Bu oran G7 ülkeleri arasında en düşüğü


Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından devletler ve özel şirketler bazında Rusya'ya yönelik yaptırımlar sürerken Japon firmaların Rusya'dan ayrılma konusunda temkinli oldukları ortaya çıktı.

Yapılan bir ankete göre Ukrayna'yı işgalinden sonra Rusya'da faaliyet gösteren Japon şirketlerinin % 3'ünden azı çekilmeye karar verdi. Bunun G7 ülkeleri arasındaki en düşük oran olduğu belirtildi.

Ankette, önemli sayıda Japon şirketinin Rusya'dan çıkma konusunda temkinli olduğu, ancak birçoğunun gelecekte işe devam etme umudunu askıya aldığı kaydedildi.

Rusya'da faaliyet gösteren 168 Japon şirketinin sadece 4 veya %2.4'ü, 19 Haziran'a kadar ülkede işi durdurmaya karar verdi.

Rusya'dan çekildiklerini açıklayan İngiliz şirketlerinin oranı yaklaşık %48 ve bunu %33 ile Kanadalı şirketler %29 ile de ABD işletmeleri izliyor.

Rusya, 1918'den bu yana ilk kez temerrüde düştü

 

Altın yasağı Rusya'da 19 milyar dolarlık kayba neden olacak

 

Japonya'da milyonlarca kişiye çağrı: Işıkları kapatın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)