BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon finans devi Nomura rekor geri ödeme yapacak----

Japon finans devi Nomura rekor geri ödeme yapacak

Japon finans devi Nomura rekor geri ödeme yapacak
16 Temmuz 2019 - 13:24 www.finansgundem.com

Japon finans devi Nomura tahvil satışlarında yatırımcısını yanlış yönlendirme suçlamasıyla 25 milyon dolar geri ödemeyi kabul etti

FINANSGUNDEM.COM

ABD’nin SPK’sı SEC, Nomura Securities International Inc.'e karşı icra eylemi başlattı.Nomura ise ipoteğe dayalı menkul kıymetlerdeki yatırımcıları yeterince denetlemediği için müşterilere yaklaşık 25 milyon dolar geri ödemeyi kabul etti.

SEC emirlerine göre, Nomura’nın tahvil yatırımcılarına ticari ipotek (CMBS)  ve konut kredisine dayalı menkul kıymetlerin satışları (RMBS) kapsamında yanlış ve yanıltıcı yönlendirmelerde bulunduğu iddia edildi. Ayrıca SEC'in, Nomura’nın, CMBS ve RMBS işlemlerinden elde ettiği karı şişiren bu manipüleyi önlemek ve tespit etmek için uygun şekilde tasarlanmış gözetim prosedürlerinin bulunmadığını da tespit ettiği belirtildi.

SEC İcra Dairesi'nin Mali Araçlar Birimi Müdürü Daniel Michael, “CMBS ve RMBS benzeri opak piyasalarda kendi hesabına alım satım yapan borsa ajanı gibi hareket eden firmaların müşterileri ile yanıltıcı iletişimi önlemek için adımlar atması gerekiyor”  diye belirtti.

Yatırımcılarını uygun bir şekilde denetleyemediği suçlamaları gidermek için Nomura, yanlış yönlendirme saptanan tüm RMBS ve CMBS işlemlerinde kazanılan tam kar miktarını müşterilere geri ödeyecek. RMBS müşterilerine 20,7 milyon dolar CMBS  müşterilerine ise 4,2 milyon dolar geri ödeme yapacak. Nomura ayrıca RMBS ile ilgili davada 1 milyon dolar ceza ve CMBS ile ilgili davada 500.000 dolar ceza ödeyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)