BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJapon devlet tahvillerinde şok gelişme----

Japon devlet tahvillerinde şok gelişme

Japon devlet tahvillerinde şok gelişme
12 Nisan 2013 - 10:03 www.finansgundem.com

BOJ’un tahvil alım operasyonları etkisiz kaldı. Japon devlet tahvillerinin fiyatları geriliyor

Japonya'da Merkez Bankası'nın düzenlediği tahvil alım operasyonlarının sonuçlarının yatırımcıları etkilemekten uzak kalması sonucunda Japon devlet tahvillerinin fiyatları geriliyor. Haziran vadeli devlet tahvili sözleşmeleri günü 1.00 puan kayıpla 143.73 seviyesinden tamamladı. Gösterge 10 yıllık tahviller 6,5 baz puan yükselişle yüzde 0.615 faiz oranından işlem görüyor.
BOJ'un geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile finans şirketlerinden devlet tahvili alımı yoluna giderek gevşeme yönlü programını büyüteceği yönündeki açıklamasının ardından Japon devlet tahvilleri bu haftayı süren belirsizliklerin etkisiyle dalgalı bir seyir izleyerek geçirdi.
 Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda banka olarak devlet tahvillerinin faizlerini bütün vadelerde düşürmeyi hedeflediklerini açıklasa da bu hafta Merkez Bankası tarafından düzenlenen tahvil alım operasyonun ardından faiz oranlarının aksine yükseliş gösterdiği gözlendi. BOJ bu hafta düzenlediği 4 ayrı operasyonla finans şirketlerinden 2.51 trilyon yen tahvil alımı gerçekleştirdi.
Tokyo Borsası, Japon devlet tahvili vadeli kontratlarında işlemleri durdurdu. Tokyo Borsası, JGB vadelilerinde aşırı hızlı düşüş nedeniyle durdurulan işlemlerin 9.46'da yeniden başlayacağını açıkladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)