BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarJapon bankalar dijital para çıkaracak----

Japon bankalar dijital para çıkaracak

Japon bankalar dijital para çıkaracak
24 Kasım 2021 - 07:53 www.finansgundem.com

BOJ ve FSA’nın girişimlerinin ardından Japon firmaları konsorsiyumu dijital para birimini piyasaya sürmeyi test edecek

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ), dijital para konusunda 1. faz testlerine başlama kararı almasının ardından çalışmalar hızlandırıldı. Nikkei gazetesi, ülkenin üç mega bankası da dahil olmak üzere yaklaşık 70 Japon firmasından oluşan bir konsorsiyumun 2022'nin ikinci yarısında dijital para birimi başlatmak için deneylere başlayacağını bildirdi.

Gazete, dijital para biriminin banka mevduatları tarafından destekleneceğini ve şirketler arasında büyük ölçekli fon transferlerini ve yerleşimi hızlandırmak ve maliyetleri düşürmek için ortak bir platform kullanacağını belirtti.

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, Mizuho Financial Group Inc ve Sumitomo Mitsui Financial Group Inc dahil olmak üzere konsorsiyum, dijital ödemeler için ortak bir ödeme altyapısı oluşturmanın yollarını araştırmak üzere geçen yıldan beri düzenli olarak toplanıyor.

Dijital para miktarına konulacak sınır ve kullanılacak miktarı BOJ belirleyecek.

Bu arada, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), ilgili diğer kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek için dijital paraların düzenlenmesine yönelik bir birim kurarken Japonya Maliye Bakanlığı konuyla ilgili daha fazla çalışanı işe almaya planlıyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)