BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJandarma sınırdan çekildi!----

Jandarma sınırdan çekildi!

Jandarma sınırdan çekildi!
25 Mart 2013 - 17:08 www.finansgundem.com

Doğu ve Güneydoğu'da sınırlar artık Kara Kuvvetleri'ne emanet...

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birlikler, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele nedeniyle yıllardır sınır boylarında görev yapan jandarma birliklerinden görevi devralmaya başladı.
Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı birlikler sınır görevinden resmen çekilmeye başladı. Batı'daki bazı tugaylar sınır görevi için Doğu ve Güneydoğu'ya kaydırıldı.
Jandarma birliklerinin büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele konseptine göre konuşlandırılan sınır karakollarında görev yapıyordu.
Bu birlikler jandarmanın asli görevi olan adli kolluk yerine sınır güvenliği, teröristlerin geçiş yollarının tutulması gibi görevlerde yer alıyordu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • m. kara31 Temmuz 2013 12:39

    jandarma emniyet ve asayiş yönünden iç işlerine bağlı bir birim. zaman kaybedilmeden. tsk dan ayırarak asli görevi olan emniyet ve asayışe dönmeli. yani iç işleri bakanlığına bağlanmalı. böylece kurum içindeki çift başlılık ortadan kalkmış olur. ayrıca jandarma emniyet teşkilatı gibi personelini tamamıyla profesyonel yapmalı aksi takdirde erle bu işlerin nasıl yürütüldüğü ortada. ayrıca emniye ve jandarma arasındaki mülki taksımat yeniden güncellenmeli. çünki jandarma görev alanı türkiyenin yüzde 92 si bu kurumun elinde.