BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJackson Hole'de neler konuşuldu?----

Jackson Hole'de neler konuşuldu?

Jackson Hole'de neler konuşuldu?
25 Ağustos 2014 - 07:57 www.finansgundem.com

Ekonomi basının gözü haftasonu süren Jackson Hole toplantısındaydı

Haftasonu boyunca tüm gözler Jackson Hole'deydi. Fed Başkanı Janet Yellen, enflasyon yüzde 2'ye yaklaşırken para politikasında çok erken sıkılaştırmanın istihdam piyasasında tam bir toparlanmayı engelleyebileceğini söyledi. Yellen, ABD işgücü piyasasının mevcut durumuna uygun politikalar için "kolay reçete" olmadığını belirtti. Yellen, istihdam piyasasında ciddi miktarda atıl kapasitenin olduğunu ve bunun ne hızla ortadan kalkacağının belirsizliğini koruduğunu da sözlerine ekledi.

'MART 2015 SONUNDA FAİZ ARTAR'

Yellen'ın ardından konuşan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisinde herşeyin planlanan şekilde gitmesi durumunda faiz artırımını Mart 2015'in sonunda beklediğini söyledi. Euro Bölgesi ekonomisindeki yavaşlamanın endişe verici olduğunu belirten Bullard, Avrupa Merkez Bankası'na ekonomiyi desteklemek ve enflasyonu yukarı çekmek için harekete geçmesi çağrısında bulundu. Bullard, Avrupa ekonomisinin durgunluğa girmesinin ABD para politikası için ciddiye alınması gereken bir durum olduğunu vurguladı.

'İLK FAİZ ARTIRIMI 2015 ORTASINDA OLUR'

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Amerikan Merkez Bankası'nın ekonomik seyrin rayında ilerlediğinden emin olabilmek için birkaç ay beklemesi gerektiğini söyledi. Lockhart, ABD'de son dönemde açıklanan verilerin ülke ekonomisinin sağlam gidişatını sürdüreceği yönünde bir kanıt olduğunu söylemek konusunda "temkinli" olmayı tercih ettiğini kaydetti. Lockhart, ilk faiz artırımının 2015'in ortalarında gerçekleştirilebileceğini öngördü. Ancak Lockhart, verilerin devamlı olarak beklentileri aşması halinde Fed'in erken harekete geçmesine destek vereceğini de sözlerine ekledi. AMB Başkanı Mario Draghi, Haziran'da atılan genişlemeci adımların, zayıflayan Euro'nun da desteğiyle, talep artışı sağlayacağına güveninin tam olduğunu kaydetti. Draghi, iyileşmeyi hızlandırmak ve işsizliği azaltmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını, ancak üye ülkelerin de parasal, mali ve yapısal politikaları birbiriyle uyumlu bir şekilde uygulaması gerektiğini söyledi.

'GEVŞEK PARA POLİTİKAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ'

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, deflasyon sorununu tamamen ortadan kaldırmak için bankanın, "bir süre daha" agresif para politikasını sürdürmek zorunda kalabileceğini söyledi. Kuroda, uygulanmakta olan dev varlık alım programının etkilerinin gözle görülür hal aldığını ancak yine de yüzde 2'lik enflasyon hedefinin tutturulamayacağına inananların var olduğunu söyledi. Kuroda, "Yüzde 2'lik enflasyon hedefini tutturup, korunabilir kılıncaya dek gevşek para politikamızı sürdürmeye kararlıyız" dedi. İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, ülkedeki zayıf maaş artışının yakın zamanda güçlenmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Broadbent, ücretlerde güçlü artış olasılığı netleşmeden İngiltere Merkez Bankası'nın Faiz artırımına gitmeyeceğini de sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)