BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİztuzu Plajı'nda direnişe devam!----

İztuzu Plajı'nda direnişe devam!

İztuzu Plajı'nda direnişe devam!
05 Ocak 2015 - 15:29 www.finansgundem.com

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın hukusuzca ranta açılmasına karşı yürütülen direniş devam ediyor

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı'nın işletme hakkını alan İngiliz ortaklı özel şirket Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketi'nin (DALÇEV), buradaki tesislere girmemesi için İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) öncülündeki çevreci grubun nöbeti 7 gündür devam ediyor. 

İztuzu Plajı'nın işletme hakkını alan İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'in yetkililerinin, 28 Aralık gecesi üç otomobille tesisleri devralmaya gelmesi tepkilere neden oldu. Olayın ardından bölgede jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, tesislerin bulunduğu alana kimsenin girişine izin verilmedi. Dalyan'a gelen Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Dalyan Jandarma Karakolu'nda Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz ve Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik'in de katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda alınan karar neticesinde sahile gelen jandarma ekipleri, her iki tarafla görüşerek sahili boşalttı ve nöbeti devraldı. 



Sonrasında bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çevreciler, DALÇEV'in tekrar İztuzu'ndaki tesislere girmemesi için Yılbaşı gecesinden itibaren plajın girişinde nöbet tutmaya başladı. 7'nci gününe ulaşan nöbette katılımcı sayısı giderek artmaya devam ediyor. Katılanlar tarafından oluşturulan, eyleme destek verenlerin isimlerinin yer aldıgı panoya yeni isimler eklendi. Katılımcı sayısı bine ulaştı. Anı defteri oluşturuldu, eyleme destek verenler düşüncelerini yazdı. Eyleme destek için gelenler, getirdikleri kek ve kasalar dolusu meyveyi nöbete katalanlarla paylaştı. Ege Yolcu Grubu üyesi yaklaşık 20 motosiklet tutkunu da alanda çadır kurup geceyi burada konaklayarak geçirdi. 

HU HU İZTUZU'DAN SEMA GÖSTERİSİ 

Ayrıca, yerel sanatçılar Mete Şen ile Gökhan Budak, Bağlama eşliğinde türküler söyledi. İztuzu'ndaki direnişe CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, MHP Muğla MilletvekiliMehmet Erdoğan, önceki dönem CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan da destek verdi. 



Milletvekili Tanal, burada yaptığı konuşmada, ülkede hukukun yerle bir edildiğini dile getirerek, "Çevre hakkı denildiği zaman insanların sağlıklı, dengeli bir çevrede yaşaması devletin görevidir. Gidecek başka bir çevremiz yok. Yaşam standartlarımıza sahip çıkmamız için buradaki insanlar önemli bir görevi yerine getiriyor. İztuzu'na müdahale etmek Muğla'nın turizmine müdahale etmektir. İztuzu'na müdahale etmek Muğla'nın ekonomisine müdahale etmektir. İztuzu'na müdahale etmek insanların sağlıklı çevrede yaşamasına müdahale etmek demektir. Bu müdahalenin sonucu insan hakları ihlaline girer." dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)