BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİznik'te 7 defineci mağarada mahsur kaldı: 1 ölü----

İznik'te 7 defineci mağarada mahsur kaldı: 1 ölü

İznik'te 7 defineci mağarada mahsur kaldı: 1 ölü
19 Nisan 2019 - 02:55 www.finansgundem.com

Bursa'nın İznik ilçesinde define arayan yedi kişi mağarada mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri 7 6 defineciyi kurtardı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılanlardan biri hayatını kaybetti

Akşam saatlerinde jandarmaya, Bursa’nın İznik ilçesinde Elbeyli köyünde Kızıltepe mevkisinde bir mağarada 35 metre derinlikte 7 definecinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye jandarma, AFAD, 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sabaha kadar devam eden kurtarma çalışmalarında 6 defineci mağaradan yaralı halde çıkardı. Hastaneye kaldırılanlardan biri hayatını kaybetti. 

EKİPLER BÖLGEDE

Mağarada 7 kişi metan gazından zehirlenince 8.definecinin bir çobana haber verdiği, onun da jandarmadan yardım istediği bildirildi. Jandarma ekipleri mağaraya kimsenin girişine izin vermezken, arama kurtarma ekiplerinin ekiplerin mağarada mahsur kalan definecileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TİTİZ ÇALIŞMA

Yenişehir Kaymakamı ve İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, İznik ilçesine bağlı Elbeyli Mahallesi'nin Kızıltepe mevkisinde 7-8 kişilik bir grubun anlaşarak bir kuyuda kazı çalışması yaptığını söyledi.

Bu kişilerin kazı çalışmasını yaparken kuyudan çıkamadıklarını ifade eden Seyitoğlu, şöyle devam etti:

"Kendi imkanlarıyla çıkan bir vatandaş, bu bilgiyi jandarmaya verdikten sonra olay idari anlamda ilk dakikalarda Sayın Valimizin gündemine düşmüş oluyor. Sayın Valimizin bu olayı koordine etmesi ve bizleri talimatlandırmasıyla beraber AFAD ile UMKE ekiplerinin, itfaiye ve ambulans araçlarının çok kısa bir süre buraya intikali gerçekleşiyor. Şu anda bütün birimlerimizle ve Sayın Valimizin koordinesiyle burada kurtarma çalışmalarını yapıyoruz. İlk amacımız 7-8 vatandaşımıza sağlam bir şekilde ulaşmak. Niyetimiz bu. Çalışma çok titiz bir şekilde yürütülüyor. Tam teşekküllü ambulanslarımızdan tutun tüm birimlerimiz koordineli bir şekilde hareket ederek kurtarma çalışmalarına başladı. Görev bölümünü yaptık. Temennimiz inşallah en kısa zamanda 7 veya 8 vatandaşımıza ulaşmak."

Zehirlenme ihtimaline ilişkin de açıklamalarda bulunan Seyitoğlu, "Jeneratör kullandıkları için bu gibi kazılarda oluyor böyle bir şey. Mazotun yaydığı gaz kokusuyla mı zehirlenme var? Bunu tam bilmemekle birlikte bir gaz zehirlenmesinin olabileceği düşünülüyor. Vatandaşlarımıza sağlam bir şekilde ulaşacağımızı ümit ediyoruz" dedi.

Gece boyunca devam eden kurtarma çalışmalarında 6 defineci mağaradan çıkarıldı. 

Son olarak saat 07.30 sıralarında altıncı kişi kurtarıldı. Kurtarılan kişiye sağlık ekipleri tarafından oksijen takviyesi yapıldı. Durumunun iyi olduğu belirtilen kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sabah 08.00'de son defineci de mağaradan çıkarıldı. 

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mağarada mahsur kalanlardan, kurtarılıp hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan ve durumu ağır olan Mümin Sarıdoğan (60), doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada olayla ilgili bölgede araştırma yapan jandarma ekipleri, kuyuya inen definecilerin arkadaşları olduğunu öne sürülen ve çevrede gözetleme yaptığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)