BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİzmirliler İstanbul’da iş arıyor----

İzmirliler İstanbul’da iş arıyor

İzmirliler İstanbul’da iş arıyor
06 Ocak 2014 - 11:42 www.finansgundem.com

Son 1 yıl içinde İzmir’den yapılan yaklaşık 3,5 milyon başvurunun yüzde 67’sinin şehir dışına yönelik olduğu çıktı

Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük üçüncü kenti ve Ege Bölgesi’nin merkezi konumundaki İzmir’de, iş arayanlar rotalarını kent dışına, büyük oranda da İstanbul’a çeviriyor. Secretcv’ye  son 1 yıl içinde İzmir’den toplam 3 milyon 464 bin 208 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 2 milyon 227 bin tanesi, yani yüzde 64’ü şehir dışındaki işlere yönelik idi. Şehir dışında iş arayanların yüzde 44,5’i İstanbul’da iş bakıyor, onu yüzde 10,3 ile Ankara ve yüzde 9,5 ile Antalya takip ediyor.

İstanbul               44,5%
Ankara                 10,3%
Antalya                9,5%
Manisa                 9,2%
Bursa                    5,8%
Muğla                   5,5%
Denizli                  5,2%
Aydın                    4,6%
Adana                  2,8%
Kocaeli                 2,7%
Secretcv.com’da, İzmir’de yaşayıp şehir dışında iş arayanların en çok başvurduğu iller

Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Sistemimizde kayıtlı 16 milyon 700 bin CV’nin1 milyon 259 bini İzmir’de. Buna karşılık İzmir’e yönelik ilanların sayısı 3 bin 524. İzmirliler için İstanbul’un iş olanakları bakımından daha cezbedici olduğunu görüyoruz. Öte yandan bizler de Secretcv.com olarak İzmir ofisimizdeki çalışmalarımızda doğru adayı doğru firma ile buluşturmayı hedefliyor, bölgede iş olanaklarını ve istihdamı artırma misyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

İzmir hala bir çekim merkezi

İzmir’de ikamet edip İzmir dışında iş arayanların sayısı ise 55 bin 977 iken, İzmir’deki işlere il dışından başvuranların sayısı 314 bin 16. Rakamları yorumlayan Tütüncü, “İzmirliler şehir dışında iş ararlarken, kente dışarıdan büyük oranda başvuru gelmeye devam ediyor. Bu kentin istihdam açısından hala ne kadar önemli bir konumda olduğunun göstergesi” dedi.İzmir’deki ilanlara yapılan başvuruların sektörel dağılımına bakıldığında, yüzde 15 ile mağazacılık ve perakendeciliğin ilk sırayı aldığı görülüyor. Onu yüzde 10,8 ile gıda ve yüzde 7,7 ile imalar sektörü takip ediyor.  Otomotiv, sağlık bankacılık ve finans da, İzmir’de en çok başvuru yapılan sektörlerden. İzmir ilanları arasında en çok ‘muhasebe sorumlusu’ pozisyonuna başvuru yapılıyor. Eğitim Uzmanı ve Satış Temsilcisi için yapılan başvurular da üst sıralarda bulunuyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)