BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmirli şoförlerden 'uyarı' grevi----

İzmirli şoförlerden 'uyarı' grevi

İzmirli şoförlerden 'uyarı' grevi
19 Temmuz 2013 - 10:44 www.finansgundem.com

İzmir'de ESHOT'a bağlı otobüslerde görev yapan İZELMAN şoförleri sabah saat 06.00 - 08.00 arasında grev yaptı.

İzmir'de ESHOT'a bağlı otobüslerde görev yapan İZELMAN şoförleri, sabah saat 06.00-08.00 arasında çalışmayarak "uyarı grevi" yaptı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması halinde 26 Temmuz'da greve çıkacaklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları adına yürütülen ve uzlaşma sağlanamayan toplu iş sözleşmesi nedeniyle bugün sabah saatlerinde ESHOT'a bağlı yaklaşık bin 500 belediye otobüsü servise çıkmadı. Saat 08.00'a kadar süren grev nedeniyle otobüs duraklarında yığılmalar oldu, bir çok vatandaş işe geç kaldı. Bazı vatandaşlar ana duraklarda görevli personelle tartıştı.
Saat 8'den itibaren uyarı grevini sonlandıran İZELMAN personeli, otobüslerle yolcu taşımaya başladı. 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, daha önce yaptıkları açıklamada uzlaşma sağlanamaması halinde 26 Temmuz'da greve çıkacaklarını ancak ESHOT çalışanlarının "bir sabah ansızın görevi bırakabileceklerini" duyurduklarını belirtti. Bugün ESHOT otobüslerindeki eylemin bir "uyarı grevi" olduğunu, çalışanları greve hazırlamayı da amaçladıklarını belirten Sarı, "Vatandaşın yaşadığı mağduriyetin sorumlusu toplu iş sözleşmesinde yapıcı tavır takınmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir" dedi.
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Belediye'nin yüzde 7 zam teklifi ile geldiğini, bunun devletin açıkladığı yüzde 8'in altında olduğunu belirten Sarı, "Gerçek enflasyon yüzde 20-25'dir. Belediye yetkililerine yaptıkları teklifin günümüz koşullarında kabul edilemeyecek bir teklif olduğunu belirttik. Belli bir zam oranı telaffuz etmiyoruz" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)