BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmirli finansçının gözü Ada'da----

İzmirli finansçının gözü Ada'da

İzmirli finansçının gözü Ada'da
06 Aralık 2019 - 02:10 www.finansgundem.com

Premier Lig'in ünlü ekibi Derby Country’yi bir Türk yatırımcının alacağı konuşuluyor. Türk ve İsviçre vatandaşı Henry İsak Gabay’ın 135 yıllık Derby Counrty’yi almak ve yatırım yapmak için takımın sahibi Morris ile görüşüyor

CÖMERT YILDIZ / FİNANS GÜNDEM - ÖZEL HABER

Futbolun Beşiği olarak bilinen İngiltere’de Güneydoğu Asyalı milyarderler, Hintli zenginler, Arap şeyhler ve Rus oligarkların ardından Türk yatırımcılar da söz sahibi olmaya başlıyor. İngiliz futbolunun en tanınmış futbol kulüplerinden Derby Country’yi bir Türk yatırımcının alacağı konuşuluyor. Türk ve İsviçre vatandaşı Henry İsak Gabay’ın 135 yıllık Derby Counrty’yi almak ve yatırım yapmak istediği konuşuluyor. Edindiğimiz bilgilere göre şu anda takımın sahibi Mel Morris ile Gabay’ın görüşme yapıyor.

DÜNYA DEVİNDE BANKACILIK YAPTI

1967 Türkiye doğumlu Gabay, İsviçre’de eğitim görmesinin ardından bu ülkede yaşamaya başladı. Cenevre Üniversitesi’nden Finans ve Ekonomi dallarından mezun olan Gabay, mezun olmasının hemen ertesi yılı olan 1992’de ABD’li finans devi Bank of America'nın varlık yönetimi bölümü olan Merril Lynch International'a başladı. Şirketin Londra ve Cenevre şubelerinin hisse senedi bölümünde ile Orta Avrupa ve Rusya birimlerinde görev alan Gabay, 1997’de Credit Suisse’e adım attı. Bir süre İsrail ve Türkiye için yatırım bankacılığı başkanlığı yapan Gabay ardından Londra ve New York'ta direktör olarak çalıştı. 2000’de Credit Suisse’ten ayrılarak kendi firması olan Duet Capital’i kuran Gabay, Hindistan, Afrika ülkeleri gibi bölgelerde ofisler açtı.

KENDİ ŞİRKETİ DUET’İ KURDU

Şu anda da Dashen Brewery, Duet Consumer West Africa ve South Asian Real Estate Ltd firmalarında yönetimde de bulunan Gabay’a ait Duet Private Equity, 2018’de 1.3 milyar dolarlık değere sahip varlık yönetimi şirketi Merit Capital'i satın aldı. İzmirli Gabay ailesinin tek oğlu olan Henry Gabay 1999’da Çırağan Sarayı’nda yaptığı düğünle anılıyor. Düğüne, Mehmet Emin Karamehmet, Ali Koç gibi iş dünyasının ünlü isimleri katılmıştı.

FENERBAHÇE’DEN DERBY’YE

Maçlarını 34 bin kişilik Pride Park Stadium’da oynayan İngiliz Derby Country, bir çok başarı ve kupa sahibi. Takımın başında ise antrenör olarak geçen yıl Fenerbahçe’yi çalıştıran Hollandalı efsane isim Philip Cocu var.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)