BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİzmir’e 2 milyonluk liman!----

İzmir’e 2 milyonluk liman!

İzmir’e 2 milyonluk liman!
20 Nisan 2013 - 17:33 www.finansgundem.com

Bakan Yıldırım, limanlarla ilgili müjdeyi verdi...

Bakan Binali Yıldırım, kruvaziyerlerle gelen turist sayısının 10 yılda 4 kat artarak 2.1 milyona ulaştığını belirterek, “6 limanı genişleteceğiz. İzmir’e 2 milyon yolcuya hizmet verecek liman yapacağız” dedi.Kruvaziyer turizminde popüler bir destinasyon haline gelen Türk limanlarına 2012’de 1.685 gemiyle 2 milyonu aşkın yolcu geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hızlı gelişime rağmen gelinen noktayı yeterli görmediklerini, kruvaziyer kabul eden 6 limanı genişleteceklerini belirtti.
Özellikle Akdeniz’in uygun iklim şartları, zengin tarihi ve kültürel değerlerinin de bu bölgenin cazibesini artırdığını ifade eden Bakan Yıldırım, kruvaziyer limanlarını büyüteceklerini müjdesini verdi.
Yıldırım, şunları kaydetti:
Türkiye en cazip bölge
”Bu cazibe bölgesinin ortasında Türkiye var. Türkiye’de kruvaziyer turizmi Doğu Akdeniz güzergahı içinde yer alan Kuşadası, İstanbul, Marmaris, Fethiye, İzmir, Alanya, Antalya, Dikili, Samsun, Çanakkale ve Trabzon limanlarında yapılıyor. Bu anlamda Türkiye’nin kruvaziyer turizmi açısından büyük bir potansiyeli olduğu aşikar. Bu amaçla bakanlık olarak ülkemizin kruvaziyer turizmindeki potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalar başlattık. Liman ücretlerinde yapılan indirimler neticesinde kruvaziyer sayısında önemli artış sağlandı. Bundan 10 yıl önce kruvaziyerler ile ülkemizi ziyaret eden 580 bin turist sayısı neredeyse 4 kat artarak 2 milyon 100 bini aştı. Ancak bu sayı da halen bizim için yeterli değil. Bu sayının artırılması için Türkiye Turizm Stratejisi çerçevesinde eylem planı oluşturduk. Eylem planında 9 kültür ve turizm gelişim bölgesi, 7 turizm gelişim koridoru, 10 turizm kenti, 11 kruvaziyer limanı, 9 yat limanı, 27 balıkçı barınağı ve yat limanı, 1 yeni havalimanı, yeni demiryolu ve karayolu hatları yer alıyor. Halihazırda Trabzon, Kuşadası, Samsun, İzmir, Antalya ve Mersin’de bulunan ve kruvaziyer gemi kabul eden limanları yenilenerek genişleteceğiz. Bu kapsamda İzmir’de de 1 yılda 2 milyon yolcuya hizmet verebilecek kruvaziyer limanını yapacağız.”
Avrupa’da dördüncü sıradayız
Kruvaziyer Platformu’na başkanlık eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 8 milyar dolarlık kruvaziyer turizminden Türkiye’nin aldığı payın hızla arttığını söyledi. Demirtaş, “Kruvaziyer turizminden en büyük payı İspanya alıyor, onu İtalya ve Yunanistan izliyor. Biz şu anda 4. sıradayız. Ancak dünyanın en büyük 6’ncı turizm destinasyonu olan Türkiye, kruvaziyer turizminde daha ön sıralarda olmalı” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)