BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzmir'de hayat durmadı----

İzmir'de hayat durmadı

İzmir'de hayat durmadı
26 Temmuz 2013 - 11:04 www.finansgundem.com

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önerilen zam oranı kabul edilince grev kararı iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önerilen zam oranının Yüksek Hakem Kurulu'nca onaylandığının açıklanmasının ardından, 6 bin işçinin çalıştığı İZELMAN şirketine yönelik grev kararı iptal edildi. ESHOT otobüslerinde görevli İZELMAN çalışanlarının greve katılmaması nedeniyle İzmir'de toplu taşımada aksama yaşanmadı.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığını hatırlattı.
Sendika olarak bugün saat 04.00 itibarıyla grev kararı aldıklarını ifade eden Sarı, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce görüşmelerde İZELMAN için önerilen zam oranının Yüksek Hakem Kurulu'nca onaylandığına dair karar ulaştı. Kurulun İZENERJİ'ye yönelik kararı ulaşmadığı için İZENERJİ çalışanları greve başladı" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu ulaşım hizmeti veren ESHOT ile su ve kanalizasyon idaresi İZSU'ya personel temin hizmetini yürüten, otopark hizmeti ile anaokulu, kreş ve etüt eğitim merkezlerinin işletilmesini üstelenen İZELMAN'da grev kararının iptal edilmesi nedeniyle sabah saatlerinden itibaren kentte toplu taşıma hizmetleri sorunsuz sürdürüldü.
Bu arada, İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde görevli bir grup işçinin İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki bekleyişi sürüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)