BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİzmir’de gökdelen tartışması----

İzmir’de gökdelen tartışması

İzmir’de gökdelen tartışması
07 Mayıs 2017 - 10:34 www.finansgundem.com

Kent sakinleri, Folkart Yapı tarafından Kültürpark’ın dibinde inşa edilecek gökdelenlere karşı tepkili…

Folkart Yapı A.Ş.'nin Çeşme'de yasalara aykırı sürdürdüğü iddia edilen inşaatların ardından şimdi de İzmir'in Konak İlçesi Basmane Semti'nde gökdelen dikmeye hazırlandığı öne sürüldü.
Sözcü’nün haberine göre Mesut Sancak'ın şirketi Folkart A.Ş. Konak'ta, Enternasyonel İzmir Fuarı ve bitki örtüsü ile ünlü Kültürpark'ın bitişiğindeki, “Basmane Çukuru” diye adlandırılan arsayı geçen ocak ayında TMSF'den satın aldı. Şirket, kentin merkezi noktasındaki bu alana iki ayrı bloktan oluşacak gökdelen inşa edeceğini açıkladı. Buna göre, gökdelenlerin büyük olanı 67 kat, diğeri ise 48 kattan oluşacak. Yapı içerisinde farklı büyüklüklerde 420 konut ve 40 adet bağımsız bölümden oluşan ticaret merkezi, yeşil alan, spor alanı, açık ve kapalı otopark alanı, havuz yapılacak. 450 milyon lira proje bedeli olan yapının 2020 yılında tamamlanması hedeflendi. Gökdelen projesi ile eş zamanlı olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark için hazırladığı proje de tepkileri ve tartışmaları daha da alevlendirdi. Folkart A.Ş. de gerçekleştirdiği lansmanda, inşa etmek istedikleri gökdeleni Kültürpark ile birlikte değerlendireceklerini açıkladı.

NADİDE YEŞİL ALANLARDAN BİRİ

Gökmen Ulu’nun haberine göre İzmirliler, “Kültürpark Folkart'ın arka bahçesi olamaz” diyerek tepki gösterdi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer şöyle konuştu: “Folkart'ın yapmak istediği gökdelenin değerini, park üzerinden artırmayı amaçladıkları anlaşıldı. Böyle bir yapının Folkart'ın arka bahçesi olmasına karşıyız.” Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Arslan da “Kültürpark bu kentin nadide yeşil alanlarından biridir” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)