BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİzlanda, dünyanın eriyip kaybolan ilk buzulu için anıt dikti----

İzlanda, dünyanın eriyip kaybolan ilk buzulu için anıt dikti

İzlanda, dünyanın eriyip kaybolan ilk buzulu için anıt dikti
18 Ağustos 2019 - 22:34 www.finansgundem.com

İzlanda’da bulunan Okjökull buzulu, erime sebebiyle buzul statüsünü kaybetti. Bilim insanları ise bu buzula geleceğe mektup niteliğindeki bir anıt ile veda etti.

klim değişikliği ve küresel ısınma, hem insanlığın hem de dünyadaki canlıların varlığını tehdit eden en büyük unsurlar arasında yer alıyor ve bu tehditlerin ciddiyeti de her geçen sene artmaya devam ediyor. 

Webtekno'nun aktardığına göre bilim insanları, iklim değişikliği sebebiyle 2014 yılında eridiği için buzul statüsünü kaybeden Okjökull buzuluna veda etti.

Okjökull için bir anıt yapan bilim insanları, anıtın üstüne İngilizce ve İzlandaca, "Okjökull, buzul statüsünü kaybeden ilk İzlanda buzulu. Önümüzdeki 200 yılda, tüm buzullarımızın aynı yolu izlemesi bekleniyor. Bu anıt, ne olduğunu bildiğimizi ve ne yapılması gerektiğini bildiğimizi kabul etmektir. Yaptığımızı sadece sen biliyorsun" yazarak veda etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)