BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİzinsiz poliçe kesen bankaya inceleme ----

İzinsiz poliçe kesen bankaya inceleme

İzinsiz poliçe kesen bankaya inceleme
07 Nisan 2013 - 18:44 www.finansgundem.com

Bankaların başı yine dertte. Kredi müşterisinden izin almadan sigorta poliçesi kesen bankalar, incelemeye alındı.

Kredi müşterisinden izin almadan sigorta poliçesi kesen bankalar, incelemeye alındı. İnceleme sonucu şube bazında hem para cezası hem de poliçe yasağı verilecek. 
Rekabet Kurulu tarafından, ‘faizleri birlikte belirledikleri’ için 1.1 milyar liralık para cezası kesilen bankaların, başı bu kez de ‘müşteriden habersiz’ kesilen sigorta poliçeleri nedeniyle derde girdi.
Star gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, bankalar ile tüketiciler arasında yıllardır tartışılan ve kredi kullanan müşterilere yapılan ‘hayat, konut, taşıt, işsizlik’ sigortaları bankaları zor durumda bıraktı. Sigortacılık denetim elemanları şikayet konusu olan şubelerde inceleme başlattı.
Para cezası verilecek
İlk etapta poliçe bilgilerini alan sigorta denetim elemanları, tüketicileri tek tek bankaya çağırarak, “Sigorta yapılmasına siz mi istediniz” diye sordu. Birçok tüketici ise sigorta talebinde bulunmadığını ve poliçelerin kendilerinden habersiz kesildiğini ifade etti.
Şube personelinin, kredi kullanırken tüketicilere birçok evrak imzalattığı ve bu evrakların arasında sigorta sözleşmesinin de yer aldığı belirlendi.
Aynı denetimlerde, poliçe bedelinin komisyonun içinde alındığı saptandı. Bankalara, para cezasının yanı sıra ‘poliçe kesme’ yasağı verilecek.

 


 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)