BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİyileşen hasta sayısı neden azalıyor----

İyileşen hasta sayısı neden azalıyor

İyileşen hasta sayısı neden azalıyor
21 Temmuz 2020 - 12:07 www.finansgundem.com

Türkiye'de 24 saatteki korona yeni vaka sayısı 931 olurken 17 kişi de hayatını kaybetti. Bu süreçte Vaka sayısının azalmasına karşı iyileşen hasta sayısı aynı oranda azalmıyor ve yoğun bakımdaki hasta sayısı artıyor. Peki bu durumun sebebi ne?

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, CNN TÜRK canlı yayınında A'dan Z'ye programında Uğur Önver'e anlattı.

İşte Necmi İlhan'ın açıklamalarının satır başları:

Bunun iki tane nedeni var: Bir tanesi süreç içinde vaka sayısı azaldıkça iyileşenlerin sayısının da azalmasını bekliyoruz. 12 bin aktif vakamız var. Her 10 hastadan biri yoğun bakımda tedavi görüyor. Peki, neden yoğun bakımdaki sayı artıyor? Neden iyileşme sayısı azalıyor? Bunun bir diğer nedeni şu; yeni hastalarımızda virüs yükü çok fazla. Tedavileri uzun sürüyor. Artık daha uzun süre yoğun bakımda kalması gerekiyor. Şu anda yoğun bakımdaki doluluk oranları yüzde 50-60. Vefatların az olması bu işin tesellisi. Rakamlar o kadar açık ki! Temasın çok olması, virüs yükünün çok olması. Korona tanısı alanların yüzde 65'i düğün sünnet gibi törene katılanlar ve aynı soyadı taşıyanlar. 120 kişi tek bir kişi yüzünden enfekte oldu. Enfekte olanlar arasında düğündeki gelin de var. Kısa süreli temaslar yüzünden değil uzun süreli temaslar ve vakit geçirmeden kaynaklanıyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)