BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'nin koronavirüs önergesi TBMM'de reddedildi----

İYİ Parti'nin koronavirüs önergesi TBMM'de reddedildi

İYİ Parti'nin koronavirüs önergesi TBMM'de reddedildi
30 Ocak 2020 - 20:38 www.finansgundem.com

TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti'nin Çin'de ortaya çıkan 'corona virüsü' ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar başkanlığında toplandı. Genel Kurul´da İYİ Parti´nin, Çin’de ortaya çıkan ‘corona virüsü’ salgınına ilişkin Türkiye’de olası bir ölümcül enfeksiyon salgınının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması önergesi görüşüldü.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, corona virüsü salgınının, aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde başlamasından bu yana 6 binin üzerinde kişinin enfekte olduğunu, 132 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

“BULAŞABİLEN BİR VİRÜS RİSKİNDEN UZAK DEĞİLDİR”

Türkkan, “Alınan tüm önlemlere rağmen, virüs şu ana kadar Çin dışında 14 ülkeye daha sıçramıştır. Küreselleşmeyle birlikte ulaşım teknolojilerinin ve yoğunluğunun son derece arttığı bir dönemde, hiçbir ülke insandan insana hava yoluyla bulaşabilen bir virüs riskinden uzak değildir” dedi.

Türkkan, bu nedenle Meclis’te araştırma komisyonu kurulması gerektiğine dikkat çekti.

CHP DESTEK VERDİ

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise İYİ Parti´nin bu yönde verdikleri önergeyi desteklediklerini kaydetti. HDP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da hastalığa karşı Türkiye’de gerekli tedbirlerin alınmadığını söyledi

AKP Karaman Milletvekili Recep Şeker ise Türkiye´de virüs ile ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

*Çin’de bulunan 34 Türk vatandaşımız, 7 Gürcü, 7 Azerbaycan ve 1 Arnavutluk vatandaşı da gerekli sağlık tedbirleri, alet edevatı ve personeliyle beraber alımıyla ilgili uçağımız kalkmıştır; inşallah gelecekler, 14 gün tedbirli bir şekilde izlemleri yapılarak hayatlarına devam etmeleri sağlanacaktır.

*Sağlık Bakanlığımız ve taşra teşkilatı, bu konunun ilk anından itibaren 7/24 çalışarak gerekli tedbirleri almaya devam etmektedir. Sağlık Bakanlığımız ve diğer kamu kuruluşlarımız gerekli tüm tedbirleri almıştır.

Görüşmelerin ardından, İYİ Parti’nin araştırma önergesi teklifi reddedildi. 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan30 Ocak 2020 22:59

    Çin den değil turist iş adamı dahi gelmemeli...gelenlerin hepsi mutlaka kontrol altına alınıp ülkelerine gönderilmeai gerekiyor....THY nı ise resmen millet olarak kınıyoruz, zira uçuşları azaltacakmış...aman de ne ciddi bir karar...limanlar havaalanları sınırlar kapatılmalı...Rusya kadar olamıyoruz ya söyleyecek söz kalmadı artık...vebali yöneticilerde...

  • ALPTUĞ30 Ocak 2020 22:22

    İnanmak mümkün değil bir hastalığı araştırmanın neresi kötü bunuda siyaset malzemesi yapanlardan bu memlekete hayır gelmez.