BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİTO'da komite seçimini Avdagiç kazandı----

İTO'da komite seçimini Avdagiç kazandı

İTO'da komite seçimini Avdagiç kazandı
10 Nisan 2018 - 10:03 www.finansgundem.com

İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyeleri, Oda’da 4 yıl boyunca görev yapacak temsilcilerini seçmek için dün Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde sandık başına gitti.

İTO Başkan adaylarından Şekib Avdagiç ve Abdullah Teber'in komitedeki rekabetinden 561 oy alan Avdagiç galip ayrıldı. Teber ise 386 oy aldı. Mevcut Başkan Öztürk Oran da 47 No'lu Restorasyon ve İzolasyon komitesinde kullanılan 169 oyun 154'ünü alarak meclise girdi. Öte yandan Hikmet Tanrıverdi, Murat Kalsın, Galip Öztürk, İsrafil Kuralay, Dursun Topçu gibi isimler de meclise girdi. Daha önce İTO Meclis Toplantısında Başkan adayı olacağını açıklayan Ender Yazıcıoğlu komite seçimlerinde aday olmadı. Seçimlerde 480 kişi görev aldı. Kişi başı 300 liralık seçim harcırahı verildiği göz önüne alındığında sadece görevliler için yaklaşık 150 bin liralık bütçe ayrıldı.

İTO 400 bine yaklaşan üyelerini temsil eden Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri, dün sabah 09:00 itibariyle başladı. Seçimin başladığı saatten sandıkların kapandığı 17:00'ye kadar seçim bölgesinin çevresinde kilometrelerce araç kuyruğu gözlendi. İTO seçim merkezine Kazlıçeşme ve Bakırköy’den ücretsiz ring seferleri gerçekleştirdi. İstanbul iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde İTO’nun 81 meslek komitesinin 261’i Meclis Üyesi olmak üzere 603 üyesi seçildi. İTO'nun mevcut başkanı Öztürk Oran, Oda üyelerine seslenerek, demokrasinin sağladığı temel erdemlerden biri olan oy haklarını kullanmaları çağrısında bulundu.

İTO seçimleri kavgaların gölgesinde geçti. İTO başkan adayları Şekib Avdagiç ve Abdullah Teber'in rakip olduğu 68'inci komitedeki gerginlik oy tartışması nedeniyle kavgaya dönüştü. Çıkan arbedede bir MÜSİAD üyesine tekme atıldığı iddiası ise kavgayı daha da alevlendirdi. Araya giren polisler kavgayı güçlükle yatıştırırken, şikayetçi MÜSİAD üyesinden ifade almak istediler. Bu kez MÜSİAD üyeleri arkadaşlarının götürülmesine karşı çıkarak polisle arbede yaşadı. Gerilimler kendisine tekme atılan MÜSİAD üyesinin şikayetten vazgeçmesi ve kavgaya taraf olanların sandık bölgesinden uzaklaştırılmasıyla son buldu. 21 nolu Emlak Müşavirleri komitesindeki arbede ise büyümeden yatıştırıldı.

Gece yarısı ittifakları oluştu

İTO komitelerinde son dakikaya kadar ittifak görüşmeleri yaşandı. Mevcut Başkan Öztürk Oran listeyi hazırlamak için gece 02'ye kadar görüşmeler yürüttüklerini ifade ederken, 47 No'lu Restorasyon ve İzolasyon komitesinde tek listeyle seçim yaptıklarını ifade etti.

Başkan adayları arasında adı geçen İTO Başkan Yardımcılarından Gökhan Murat Kalsın da rakiplerinden Süleyman Uluocak ile ortak liste hazırlayıp, seçime girdiler. 36 No'lu Örme Kumaş, Çorap ve Trikotaj komitesinde ise iki rakip liste son anlarda birleşerek tek liste halinde seçime gitmek istediler. Fakat daha sonra bir başka grup da liste hazırlayarak seçime girdi.

Başkanlık seçimi 14 Nisan'da

Sonuçların kesinleşmesiyle seçim sandıkları bu kez 14 Nisan Cumartesi 13.00-17.00 saatleri arasında İTO'nun Eminönü Binası'nda kurulacak. Mazbatalarını alan Oda Meclis Üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

Şekib Avdagiç'in listesi
• Avitaş Kompozit
• Huzur Plastik
• Erkan Plastik
• Cebeci Plastik
• Gültekin Plastik (Meclis yedek üye adayı)
• MTN Plastik (Meclis yedek üye adayı)
• Eta Polimer (Meclis yedek üye adayı)
• Sakarya Plastik (Meclis yedek üye adayı)
• İstanbul Plastik (Komite üyesi)

ATO seçimleri öncesi Başkan Yardımcısı Deryal darp edildi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal’in 35-40 kişilik bir grup tarafından darp edildiğini söyledi. Baran, düzenlediği basın toplantısında, ATO binası önünde üzüntü verici bir saldırı gerçekleştiğini belirtti. Böyle bir olay nedeniyle kamera karşısına geçmenin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Baran, “ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür’ü ziyaretten ayrılırken, fuaye alanında 35-40 kişilik bir grup tarafından darp edildi. Emniyet güçleri, grubu biber gazı kullanarak dağıttı. Yüzüne aldığı darbeler sonucu yaralanan Başkan Yardımcımız, sağlık ekiplerimizin ilk müdahalesinin ardından TOBB ETÜ Hastanesi aciline kaldırıldı” diye konuştu. “Saldırı, ATO nun cumartesi yapılacak meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerini provoke etmek amacıyla yapıldı” diyen Baran, olayın ATO nun tüzel kişiliğine de saldırı olduğunu kaydetti. Baran, ATO seçimlerine siyasi kimlikler üzerinden müdahale edilmesini doğru bulmadıklarına işaret ederek, en doğru kararın sandıktan çıkacağını belirtti. Baran, “Olayla ilgili adli süreç başlamıştır. Bu tip münferit olayları fazla büyütmeye gerek olmadığını düşünüyoruz. Oda olarak bize iletilen bütün talepleri karşılıyoruz. Dışarıdan müdahaleyi doğru bulmuyorum. Arkadaşımız merdivenden itiliyor. Çok ağır şeylerle karşılaşabilirdik. Bir kırık şüphesi var, çatlaklar var, Başkan Yardımcımızı Allah korudu” ifadesini kullandı.

Mersin'de bir oda başkanı değişti, 3 başkan yeniden seçildi

Mersin’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda seçim süreci sona erdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkan değişirken, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Ticaret Borsası’nda başkanlar değişmedi. MTSO eski başkanı Şerafettin Aşut’un aday olmadığı; Ayhan Kızıltan ile Hakan Kayacı’nın listelerinin yarıştığı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlığı 64 oy alan Ayhan Kızıltan kazandı. Hakan Kayacı’nın listesi ise 30 oy aldı. Ayhan Kızıltan’ın yönetiminde ise, Ali Fuad Budur, Hakan Sefa Çakır, Çetin Kanar, Yasemin Taş, Yalçın Darıcı, Nedim İkanç, Ahmet Belice, İsa Çani, Cem Bucuge ve Hacı Halil Kürek yer aldı. MTSO Meclis Başkanlığı seçimlerinde ise 38 oy alan Hamit İzol, yeni meclis başkanı oldu.

“Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var” açıklaması yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, kent ekonomisinin daha iyi yerlere ulaşabilmesi için çabalayacaklarını vurguladı. Tek listeyle seçime gidilen Mersin Ticaret Borsası’nda mevcut Başkan Abdullah Özdemir yeniden seçilirken, meclis başkanı ise Şerafettin Memiş oldu.

Tarsus TSO’da H. Ruhi Koçak yeniden başkan seçildi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda ise mevcut başkan H. Ruhi Koçak, yeniden seçildi. 36 kişilik yeni meclisin oylandığı seçimlere başkan adayı olarak giren TASİAD Başkanı Yakup Ateş ise grubundan çıkamadı. TTSO Meclis Başkanlığına ise Eyüphan Eyüboğlu seçildi. Meclis başkan yardımcılıklarına Arzu Yıldız ile Eren Oğuz, katip üyeliğe ise Abdullah Can seçildi. Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Fuat Togo, Ferit Çetiner, Hüsnü Yağcı, Kubilay Hıdıroğlu, Metin Atik, Murat Tasgül, Osman İnandıoğlu ve Serkan Fesli. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, “İlk 4 yılda hepimiz bir şeyleri öğrendik, projelerin altyapılarını yaptık; bunlardan bir kısmı hayata geçmek üzere. Bu dönemde de tek amacımız bu projeleri hayata geçirmek” diye konuştu.

Tarsus Ticaret Borsası’nda Murat Kaya’nın karşısına aday çıkmadı

Tarsus Ticaret Borsası’nda ise mevcut Başkan Murat Kaya’nın karşısına aday çıkmadı. Kaya yeniden başkan seçilirken; Meclis Başkanlığına İsmail Hakkı Ekincioğlu, Meclis Başkan Yardımcılıklarına Fatma Temel, Ramazan Bozdağ ve Meclis Katip Üyeliğine Serdal seçildiler. Yönetim Kurulunda ise Kemal Süheyl Batmaz, Ali Seçer, Ramazan Hıdıroğlu ve Ali Karaer yer aldı. Başkan Murat Kaya yaptığı açıklamada “Önümüzde yapmamız gereken projeler var. Bu projeleri gerçekleştirdikten sonra bayrağı gençlere bırakacağız” diye konuştu.

ATSO Başkanı Davut Çetin'in listesi çoğunluğu aldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 49 sektörde 10 bin üzerindeki üyesi de hafta sonu sandık başına gitti. 276 meslek komitesi üyesi ve 111 meclis üyesinin belirlendiği seçimde, mevcut Başkan Davut Çetin kırmızı listeyle, başkan adayı Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar ise Turkuaz listeyle yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre mevcut ATSO Başkanı Davut Çetin, 111 meclis üyeliğinden 78’ini alarak başkanlık yarışında bir adım öne geçti. Başkan adayı Ali Bahar, kendi 2. Meslek grubundan çıktı. 2 günlük itiraz süresinin ardından önümüzdeki hafta içerisinde 111 ATSO Meclis üyesi toplanarak, meclis başkanı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB delegelerini belirleyecek. Seçime ilişkin açıklama yapan Davut Çetin, “Antalya’ya hayırlı olsun. Ben çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Çok özverili çalıştılar” diye konuştu.

Yeni BUTSO yönetimi belirlendi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BUTSO) 1 Nisan’da yapılan komite seçimlerinin ardından belirlenen 35 kişilik meclisi tekrar sandık başına giderek meclis ve yönetim kurulu başkanı, yöntim ve disiplin kurulu üyeleri ile TOBB delegelerini belirledi. Buna göre BUTSO yönetim kurulu başkanlığına Yusuf Keyik, yönetim kurulu üyeliklerine Hüseyin Yardım, İbrahim Solak, Hasan Ali Daldal, Murat Gür, Orhan Çiçek, Ozan Kısaoğlu, Hakan Yoran ve Deniz Kurt seçildi. Meclis başkanlığına Ömer Çeliker, meclis başkan yardımcılıklarına Hurşit Çetin ve Hüseyin Çağrı Oktay, meclis katip üyeliğine de Öner Kunt seçildi. Seçimlerin ardından BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, “Üyelerimizin oylarıyla şekillenen Burdur Ticaret ve Sanayi Odası organları olarak, üzerimize aldığımız sorumluluğun bilinciyle hareket edecek ve Burdur iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olacağız” açıklamasını yaptı.

ITSO organ seçimleri tamamlandı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) seçimlerinde 17 grupta, 46 meclis üyesi, 63 komite üyesi seçildi. Mevcut Başkan Şükrü Başdeğirmen’in tekrar aday olduğu seçimlerde 17 grupta, 46 meclis üyesi, 63 komite üyesi seçildi. ITSO meclisi 13 Nisan Cuma günü toplanarak yönetim organlarının seçimini yapacak. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, oy kullanma işleminin tamamlanmasından sonra teşekkür konuşması yaptı. Ekibi ile seçimde oy kullanan tüm üyelerine teşekkür eden Başdeğirmen, “Fedakarlıkla, özveriyle inşallah üyelerimize ve Isparta’mıza hizmet edeceğiz. 2018-2022 döneminde de geçtiğimiz dönemin yükselişini ve başarısını sürdürerek, odamızı, ilimizi daha da ileriye götürmek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmemiz gerekiyor. Benim bu konuda size inancım ve güvenim sonsuz hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Eskişehir Ticaret Odası’nda komite seçimini Metin Güler kazandı

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) seçimini mevcut başkan Metin Güler kazandı. 40 meslek komitesinden 34’ünü Metin Güler alırken 2, 6, 14, 27, 29, 30 numaralı komiteleri diğer başkan adayı Erdoğan Tekgöz kazandı. 3’ncü aday Ayhan Sezer ise herhangi bir komitede kazanamadı. Seçim sonrası bir açıklama yapan Güler, “Ekibime, seçimlerde görev yapan herkese yürekten teşekkür ediyorum. 4 yıldır görev yapıyorum. Projelerimiz artık daha da ön plana çıkacak. Seçim öncesi üyeler üzerinde baskı ve tehditler oldu. ‘ETO üyeleri ne yapacağını bilir’ dedim. Hepsi sanayici, tüccar, hepsi almayı da satmayı da bilir” diye konuştu.

Bilecik TSO’da oylar eşit çıktı, seçim ertelendi

Mevcut Başkan Mefail Ateş’in yeterli oy alamayarak yarış dışı kaldığı, Şükrü Keskin ve Mehmet Ergün’ün listelerinin yarıştığı Bilecik TSO’da başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerinde eşitlik bozulmadı. 28 oy kullanılan seçimde her iki listeye de 14’er oyun çıkması, yasa gereği seçimi ileri bir tarihe erteledi. Gerçekleşen seçimde başkan adayları Şükrü Keskin ve Mehmet Ergün’e eşit oy çıkınca, 6’şar kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında kura çekildi. Yapılan kura çekiminde; Orhan Şişman, Ersel Emiroğlu, Harun Öztürk, Ercan Düzgün, Murat Serhat Öztürk, İsmet Kızıldağ TSO yönetim kurulu üyeliğine seçilirken, mevcut TSO Meclis Başkanı Hakkı Aynur kuraya takıldı.

Bozüyük TSO’da Buğra Levent 7 grupta seçimi kazandı

Dokuz meslek grubunun bulunduğu Bozüyük TSO seçiminde ise mevcut başkan Buğra Levent ve Habib Esel’in listeleri yarıştı. Seçimde, Buğra Levent’ 9 meslek grubunun 7’sinde seçimi kazandı..

KÜTBO’da Necati Gültekin’in listesi kazandı

Kütahya Ticaret Borsası’nda da yeni dönem meclis üyeleri belirlendi. Seçimde Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin’in listesi ipi göyüsledi.

Tavşanlı TSO’da Davut Efe güven tazeledi

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan seçimlerde mevcut başkan Davut Efe yerini koruyarak yeniden başkan seçildi. Burada yaptığı konuşmada Efe, ‘’Tavşanlı OSB’nin büyük bölümü doldu. Yerli otomobilin üretiminde Tavşanlı olarak pay sahibi olmak için çalışacağız. Zafer Kalkınma Ajansı projesiyle başlayan savunma sanayisinde üretilecek askeri insansız kara araçları üretiminde de yerimizi almak istiyoruz’’ dedi.

Gediz TSO’da Vedat Öztürk komite seçimlerini aldı

Mesut Naci Cebecioğlu, Muhittin Kocadağ ve Vedat Öztürk’ün yarıştığı Gediz TSO meslek komitesi seçiminde, 7 meslek grubunun 5’ini alan Vedat Öztürk’ün Gediz TSO’nun yeni başkanı olması kesin gibi.

Karacabey TSO ve MKP TSO’da meslek komiteleri seçimleri gerçekleşti

Bursa’da Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası (MKP TSO) meslek komiteleri seçimleri gerçekleşti. KTSO meslek komitesi seçimlerinde oy kullanılan üyeler, 8 meslek komitesinin üyelerini belirledi. KTSO’nun meslek komitesi seçimlerinde, 46 komite üyesi ve içlerinden de 19 meclis üyesi belli oldu. Naci Güncü’nün beyaz listeleri 10 meclis üyeliği, Muammer Üstündağ’ın mavi listeleri de 9 meclis üyeliği kazandı. MKP TSO seçimlerinde ise; Tekin Uzkınay’ın beyaz listeleri 8 meclis üyeliği, Fevzi Okumuş’un mavi listeleri 7 meclis üyeliği kazandı. Her iki TSO’nun da yönetim kurulu başkanlığı ve üyeleri, 14 Nisan’da belirlenecek.

ETSO’da Yücelik 35 komiteden 29’unu kazandı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimlerini mevcut başkan Lütfü Yücelik’in mavi listesi kazandı. ETSO’nun 35 meslek grubundan 77 meclis üyesinin belirlendiği seçimler, bugün Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Lütfü Yücelik ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney’in aday olarak liste hazırladığı seçimlerde 3 bine yakın üye oy kullandı. Yücelik’in mavi, Ergüney’in ise kırmızı liste ile girdiği seçimlerde Yücelik’in listesi 35 meslek grubundan 29’unu kazandı.Ergüney ise 6 meslek grubunda seçimi önde tamamladı. 77 kişilik meclis sandalyesinin 63’ünü Yücelik’in mavi listesindeki isimler oluştururken, Ergüney’in listesindeki 14 üye meclise girebildi. Beşinci dönemde de başkanlık için ipi göyüsleyen isim olan Lütfü Yücelik, ili ekonomik yönden markalaştıracağını söyledi. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunda ve ikinci 500 kuruluşunda Erzurum’un iki olan şirket sayısını 4-5’e çıkaracaklarını belirten Yücelik, “O zaman refah huzur birlik artar. Bizden kimse sıkıntı beklemesin; biz birliğin, dirliğin adamıyız. Birlik beraberliğimizi bozmadığımız sürece yolumuza devam edeceğiz” dedi.

ATSO’da 3. Serteser dönemi başladı

Afyonkarahisar TSO’da gerçekleştirilen meclis ve yönetim kurulu seçimlerinde Hüsnü Serteser 3. kez başkan oldu. Seçime rakipsiz giren Serteser’in listesi, meclisten güven oyu aldı ve ATSO’da 3. Serteser dönemi başladı.

Fethiye TSO’nun yeni başkanı Osman Çıralı oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) yeni Yönetim Kurulu 6 Nisan Cuma günü yapılan seçimle belli oldu. Osman Çıralı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığında çalışacak olan sekiz yönetim kurulu üyesi de meclis üyelerinin oyuyla belirlendi. Sandığa atılan 38 zarftan 10’u boş çıkarken, Osman Çıralı 28 üyenin oyu ile FTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Odanın Meclis başkanlığına ise Mustafa Büyükteke seçildi. (Sercan Akıncı/Dünya)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)