BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem İTO ve TBB’den ortak toplantı----

İTO ve TBB’den ortak toplantı

   İTO ve TBB’den ortak toplantı
26 Ekim 2016 - 14:28 www.finansgundem.com

İstanbul Ticaret Odası ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulları ortak toplantıda buluştu. Toplantıda büyümenin hızlandırılmasına ilişkin yapılabilecekler görüşüldü.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulları ortak toplantıda bir araya geldi.İTO'nun Eminönü Merkez Binası'ndaki buluşma İTO Başkanı İbrahim Çağlar ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Çağlar, Türkiye'nin önde gelen bankalarının genel müdür ve genel müdür yardımcılarının yer aldığı TBB Yönetim Kurulu'na iş dünyasının finansmana erişimde yaşadığı sorunları dile getirdi. Toplantının ana gündem maddesi; 'büyümenin sürdürülmesi, üretim, istihdam, ihracat için bankacılık ve reel sektör işbirliği' oldu.

ÇAĞLAR: BANKALAR VE REEL SEKTÖR  OLARAK ORTAK BİR AKIL YÜRÜTMEK ZORUNDAYIZ

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, "Firmalarımızın daha ucuz, daha uzun vadeli ve daha geniş kredi imkanlarına kavuşması için hükümetin piyasaya yönelik açıkladığı tedbirlerin yanı sıra bankalar ve reel sektör olarak ortak çalışmalar yürütmek zorundayız. İş alemi artık sabah kalktığında 'benim kredi sorunum yok, benim üretim ve inovasyon gayem var, bunun için çalışacağım' diyerek güne başlamalı" dedi.

Çağlar, şunları söyledi: "İTO'nun 400 bin üyesi Türkiye’deki katma değerin yüzde 50’sini tek başına üretiyor. Bu çatı altında sadece reel sektör mensupları değil, şüphesiz finans sektörünün paydaşları olan banka ve katılım bankaları da bulunuyor. Bu suretle unutulmamalı ki hepimiz aynı gemideyiz. Bankacılar ve reel sektörün gündemlerinin farklı olduğunu düşünmek mümkün değil. Oda olarak 81 meslek komitemizden, reel sektörden gelen talepleri, bankacılık ve finans sektörüyle birlikte istişare ettik. Sonuçlarını önümüzdeki süreçte karşılıklı olarak takip edeceğiz. İnanıyoruz ki gerçekleştireceğimiz yakın işbirliği, alınması gereken mesafeyi kısaltacaktır."

İbrahim Çağlar, Odalar ve Finans kesiminin yapacağı işbirliği sonucunda ortaya çıkacak görüşlerin hükümet nezdinde daha güçlü bir karşılık bulabileceğine inandığını ifade ederek, kısa bir süre içinde Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ile de toplanacaklarını ve böylelikle reel sektörün beklentilerini finans kesiminin bütününe iletmiş olacaklarını dile getirdi.

AYDIN: ÜLKEMİZİ DAHA DA GÜÇLÜ YARINLARA TAŞIMAK HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ OLMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın da, toplantının çok yararlı geçtiğini belirterek, ekonominin ve birlik üyelerinin gündeminde ne varsa onları konuştuklarını kaydetti.

Aydın şunları söyledi: "Küresel, bölgesel ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gelişmelerin Türkiye ekonomisine ve faaliyetlerimize olan etkilerini değerlendirdik. Yaşamakta olduğumuz olağanüstü dönemin iyi yönetilmesi, büyümenin sürdürülmesi, istihdamın artırılması için sorumluluklarımızı ve yapabileceklerimizi konuştuk. İTO’nun bankacılık sektörüne ilişkin görüşlerini ve beklentilerini dinledik. Bankacılar olarak gelişmelere ilişkin görüşlerimizi anlattık. Reel ve finans sektörü olarak karşılıklı iyi niyet ve anlayış içinde, birbirimize en fazla destek olmamız ve en yüksek toleransı göstermemiz gereken bir dönemden geçtiğimizin farkında olarak riskleri, fırsatları ve işbirliklerini ele aldık. Kredilerin seyrini ve ticari faaliyet üzerindeki etkilerini, ekonomik faaliyeti hızlandırmak için önerileri, kredi faizleri üzerindeki yüklerin düşürülmesini, bankacılık sektörüne getirilen düzenlemelerin bankaların davranışına ve kredi piyasasına yansımalarını, KOBİ kredilerinin artırılması için düzenlemelerde yapılması gereken değişiklikleri, teminatlandırma, yapılandırma konuları ile kurumlarımız ve üyelerimiz arasındaki işbirliği imkanlarını görüştük."

Aydın, bilançosunun yüzde 65’i kredilerden, kredilerin de yüzde 25’i KOBİ kredilerinden oluşan bankacılık sektörünün reel sektördeki gelişmelere son derece duyarlı olduğunu ifade etti. Aydın, "Üzerinde önemle durduğumuz konu reel sektör yatırımlarının, üretimin ve ticaret hacminin artırılmasıdır. Bankacılık sektörünün büyümesi ve güçlü olması ekonominin büyümesine ve gücüne bağlıdır. Ekonomimize ve sektörlerimize katkı sağlamak, ülkemizi daha da güçlü yarınlara taşımak her zaman önceliğimiz oldu ve olmaya devam edecektir" dedi.

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, "Ülkemizde makro dengeler sağlıklı ve bankacılık sistemi sağlamdır. Son dönemde ülkemiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan negatif algı operasyonuna itibar edilmemelidir" diye sözlerini tamamladı.

Ortak toplantının ardından İTO ve TBB yönetim kurulları, yapılan görüşmeyi değerlendirmek üzere ayrı ayrı toplandı.

ORTAK GÜNDEM BAŞLIKLARI

Toplantıda üretim ile ihracata ivme kazandırmak ve iç piyasayı hızlandırmaya yönelik konuşulan gündem maddelerinden bazıları şöyle:

- Ticari kredilerin hızlandırılması ve daha etkin hale getirilmesi.

- Aracılık maliyetlerinin azaltılması.

- Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.'ye ilişkin görüş ve öneriler.

- Bankacılık alanındaki düzenlemelerin işletmelere etkileri.

- Teminat rejimi ile ilgili düzenlemeler.

- Reel sektörün kredilendirilmesindeki 'rating' uygulaması.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)