BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO-RAK fırsat işbirliği----

İTO-RAK fırsat işbirliği

İTO-RAK fırsat işbirliği
20 Mart 2014 - 11:54 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Yatırım Avantajları Semineri, İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi

İstanbul Ticaret Odası ve RAK Serbest Ticaret Bölgesi tarafından gerçekleştirilen seminerde, Orta Doğu pazarına girmek isteyen girişimcilere, uluslararası şirketlere ve gelişmekte olan piyasalara Ras Al Khaimah Serbest Ticaret Bölgesi (RAK STB) ile ilgili iş çözümleri sunuldu.
 
BAE'ye bağlı yedi emirlikten bir tanesi olan ve Dubai’ye sadece 70 km. uzaklıkta bulunan Ras Al Khaimah Emirliği, coğrafi konum, ucuz işçilik, kira ve vergi avantajlarıyla hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden üretim veya ticaret yapmayı planlayan firmalar için önemli bir merkez olma konumunu sürdürüyor. Türk şirketlerinin ilgisinin her geçen yıl hızla arttığı RAK STB'sinde 100 ülkeden 7,500’ü aşkın şirket faaliyet gösteriyor.
 
Birleşik Arap Emirlikleri’nde Yatırım Fırsatları konulu seminerin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Tezer Palacıoğlu, İstanbul Ticaret Odası’nın girişimcileri her anlamda desteklediklerini ifade etti.  Dünya ticaretinin 18 trilyon dolara ulaştığını kaydeden Palacıoğlu, bölgenin ticaret anlamında büyük önem taşıdığını söyledi.
 
Tezer Palacıoğlu, “Petrol ihracatı gerçekleştiren ülkelerde cari fazlalık çıkıyor. Günümüzde enerjiyi tüketen batı, üreten ise doğu ülkeleri oldu. Bizde konum olarak köprü görevini görüyoruz. Kuveyt % 44, Katar % 30, Suudi Arabistan % 26, BAE % 9 ile cari fazlalık anlamında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye olarak 150 milyar dolar ihracatımız oluyor. Bu ihracatın 60 milyar dolarını İslam Kalkınma Örgütü Üyeleri ile gerçekleştiriyoruz. İstanbul’da 350 bin ticari firma kaydı bulunuyor. Sadece İstanbul ülke ihracatının yarısını karşılıyor. Hem gazetemizi hem de bizi takip edenler bilir firmalara desteklerimiz devam ediyor. BAE’de girişimciler için yeni iş fırsatları sunuyor, biz de İTO olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
 
"RAK şirketler için inanılmaz fırsatlar sunuyor"
 
İstanbul Ticaret Odası’nda gerçekleşen ‘Birleşik Arap Emirliklerinde Yatırım Avantajları’ konulu seminerde değerlendirmelerde bulunan RAK Serbest Ticaret Bölgesi’nin Türkiye İrtibat Bürosu Yöneticisi Gülay Avcı, “RAK Serbest Bölgesi inanılmaz iş fırsatları sunuyor. Bu vesileyle Türkiye ve BAE arasında her geçen gün artan ticari ilişkiler çok verimli işbirliklerinin gerçekleşmesini sağladı” dedi.

Avcı şöyle konuştu: “BAE yatırımcıyı koruyan kanunları, gelişmiş bankacılık sistemleri ve lojistik altyapısı, stratejik coğrafi konumu sebebiyle yurtdışına açılmak isteyen Türk yatırımcılar için ilk tercihtir. Güçlü bir ticari mirasa sahip Ras Al Khaimah, elverişli coğrafi konumu, BAE’nin lojistik merkezlerine kolay erişimi ve gelişmiş altyapısı sayesinde sanayi ve ticaret üssü ilaç, seramik, plastik ürünler, alüminyum, çelik, çimento, inşaat malzemeleri, gayrimenkul, sağlık ve turizm dahil olmak üzere farklı alanlarda yatırım yapmak isteyen girişimciler için ideal bir konumdadır.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)