BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO o ücreti kaldırdı----

İTO o ücreti kaldırdı

İTO o ücreti kaldırdı
14 Kasım 2013 - 23:44 www.finansgundem.com

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, şirket kuruluşlarında aldıkları ücreti kaldırdıklarını açıkladı


İTO Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Çağlar, İTO gündemi, faaliyetler, yürütülmekte olan projeler ve yeni düzenlemelere ilişkin değerlendirmeler yaptı. 
Şirket kuruluşlarında alınan aidat ücretlerine ilişkin rahatsızlıkları dikkate alarak düzenleme yoluna gittiklerini dile getiren Çağlar, şunları kaydetti: 
"Bugün Yönetim Kurulumuzla bir karar aldık; şirket kuruluşlarında alınan hizmet ücretini kaldırıyoruz. Bu işlem için önceden 130 lira alıyorduk artık bunu kaldırıyoruz. Bundan sonra odamıza gelip de şirket kurmak isteyen evraklarını verecek, hiçbir kuruş ödemeden şirketini kuracak. İlk başta buradan başladık. İnşallah bundan sonra hem bütçemize göre hem Odalar Borsalar Birliği Kanunumuza göre hem de diğer odalarımızı da rahatsız etmeyecek şekilde bu tür uygulamalara çalışacağız. 
Odaların inisiyatifinde olan bu değişiklikle şirket kuruluşlarını hem kolaylaştırmak hem özendirmek hem de ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasında İstanbul Ticaret Odası olarak bir katkımız olsun istedik." 
İstanbul Shopping Fest 
İlki 2011 yılında düzenlenen İstanbul Shopping Fest'in başta gıda, tekstil, inşaat ve turizm olmak üzere ana sektörlerin uluslararası düzeyde tanıtımı için önemli bir platform olduğunu belirten Çağlar, etkinliğin, perakende sektöründen taksi taşımacılığına kadar birçok alanda piyasayı canlandırdığını söyledi. 
İstanbul Shopping Fest'in dördüncüsünün gelecek yıl İTO'nun patronajında gerçekleşeceğini açıklayan Çağlar, Shopping Fest'in daha önceden alışveriş merkezleri ve tekstilcilerin organize ettiği bir festival havasında yapıldığını aktararak, "Bunu düzenleyenler bu konudan rahatsızlardı bugüne kadar ve bize fikrimizi sordular, biz de olumlu karşıladık. Bunun neticesinde önümüzdeki dönem İstanbul Shopping Fest'i İstanbul Ticaret Odası'nın patronajında yapacağız. Yönetim Kurulu olarak çalışmalarımızı yapacağız. Meclisteki arkadaşlarımızdan da destek alacağız. Bu festivali inşallah İstanbul'a yakışır şekilde yapacağız. Ayrıca ramazanla birleştireceğiz ve ondan sonra da devam edecek" diye konuştu. 
Marmaray teşekkürü 
"Asrın projesi" olarak nitelenen Marmaray'ın sadece Türkiye'de değil tüm dünyada da yankı uyandırdığını belirten Çağlar, "Batının 'Demir İpekyolu' olarak tanımladığı Marmaray projesini gerçekleştiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği ve alın teri geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi. 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü dolayısıyla şükranla andığını dile getiren Çağlar, "Meclis salonumuzdaki sözü ile Mustafa Kemal Atatürk tüccarı tarif ederken, 'Tüccar, milletin emeği ve üretimi kıymetlendirmek için, eline ve zekasına emniyet edilen ve bu emniyete liyakat göstermesi gereken adamdır' diyerek Türk tüccarına özel ve önemli bir rol biçmektedir" değerlendirmesini yaptı. 
Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve İTO Meclis üyeleri katıldı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)