BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisİTO kulislerinde öne çıkan 6 isim----

İTO kulislerinde öne çıkan 6 isim

İTO kulislerinde öne çıkan 6 isim
21 Ağustos 2017 - 15:34 www.finansgundem.com

İTO seçimlerinde 6 isim öne çıkıyor. İşte kulislerden gelen bilgilere göre o isimler...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında 360 oda ve ticaret borsası bulunuyor. Oda seçimleri için henüz net tarihler açıklanmadı ancak kasım ayında yapılacağı kesin gibi. Şimdiden kulisler kaynamaya başladı. Seçimler bütün oda ve borsalarda yapılacak ama bu dönem en hararetli seçim hiç kuşkusuz 300 binin üzerinde üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası'nda yaşanacak. Bunu nereden mi çıkarıyoruz? İTO'nun Ağustos ayı Meclisi toplantısında İTO Başkanı İbrahim Çağlar sert bir konuşma yaptı. Başkan adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adaylığını açıklamadı ancak İTO Meclis üyelerine ve MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve işadamları Derneği) üyelerine mesajlar verdi. Özetle, adaylığı ile ilgili kararı İTO Meclisi'nin işaretine göre alacağını söyledi. Bu konuşma sonrası da İTO kulisleri hareketlendi.

Malum İTO seçimlerinin en etkili kesimi MÜSİAD üyeleri. Dernek, 1990 yılının başında kurulduğu tarihten bu yana İTO seçimleriyle yakından ilgileniyor. Bu ilginin meyvesini 1990'lı yılların sonlarında almaya başladı. Önce yönetime kendine yakın isimleri sokan MÜSİAD, 2005 seçimlerine damgasını vurdu. 10 yıldır başkanlık yapan Mehmet Yıldırım'ın karşısına çıkan MÜSİAD'ın ortak adayı Murat Yalçıntaş başkan seçildi. Bu tarihten itibaren de İTO seçimlerinde MÜSİAD'ın dediği oldu. Duyduğumuza göre İbrahim Çağlar'ın İTO Meclis toplantısında yaptığı konuşmadan sonra MÜSİAD'ın seçim kurulu toplanmış. Hem konuşmayı değerlendirmiş hem de muhtemel adaylar üzerinde durmuş. Masada altı isim varmış, İbrahim Çağlar'ın yeniden adaylığı zayıf da olsa halen ihtimal dahilinde imiş. Ancak nihai karar verilmemiş. Albayrak Grubu'nun CEO'su ve eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat'ın üzerinde de durulmuş. Ayrıca İTO Başkanvekili Dursun Topçu, İTO Meclis Başkanı Şekip Avdagiç ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay'ın isimleri geçmiş. Ancak nihai karar verilmemiş. MÜSİAD seçim kurulu 15 gün içinde yani Kurban Bayramı sonrası nihai kararını verecekmiş. Bu arada İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz'un ismi de kulislerde geçiyor.

(Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)