BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO köklere gitti----

İTO köklere gitti

İTO köklere gitti
22 Ocak 2013 - 16:26 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Yalçıntaş: Logomuzun temelini, ticaret geleneğimizin temeli olan ahilik geleneğine oturtmak istedik


 İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO'nun yeni logosunun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, amblemler ve logoların temsil ettikleri kurumların veya markaların vizyonunu en kısa yoldan ifade etmekte önemli bir misyon üstlendiğini, İTO'nun da yeni misyonu ve yeni logosunda hayat bulduğunu kaydetti.
Yalçıntaş, 1960'lardan bu yana Türkiye'nin ekonomik anlayışı ve Oda'nın vizyonunun değiştiğini ifade ederek, ''Bizim bu değişimi logomuza yansıtmamız gerekiyordu. 9 Şubat 2006'da İTO Meclisi logo değişimi kararı aldı. Bu amaçla bir yarışma açtık. Ne yazık ki, birinciliğe layık bir logo bulamadık. Bunun üzerine bazı ajanslardan ön çalışma talep ettik. Nihayetinde Bülent Erkmen çalışmaya karar verdik'' diye konuştu.
Logonun, bu toprakların büyük bir ticari birikiminin üzerine oturduğunu anlatan Yalçıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Logomuzda gördüğünüz sekizgen Anadolu Selçuklu devletine aittir. Bu topraklardaki ticaretin geçmişi, Anadolu Selçuklu devrinde kurulan ahilik geleneğine dayanır. Logomuzun temelini, ticaret geleneğimizin temeli olan ahilik geleneğine oturtmak istedik. Logomuzun rengi turkuazdır. Bu renk bu topraklardan çıkıp küreselleşmiş bir renktir. Biz de bu topraklardan, yerelden çıkıp, küreselliğin simgesi olan bu rengi kendi rengimiz, odamızın rengi olarak seçtik. Amblemi oluşturan 8 uç, aslında 8 kavramı da anlatır.
Aynı şekilde bu uçların bir merkezde buluşması da farklı düşüncelerin bir sinerji oluşturarak, tek bir hedefe yönelmesini anlatıyor. Burada logo ve amblemimizle ilgili 3 boyutlu bir sunum yaptık. Bu İTO'nun yenilikçiliğine, öncülüğüne, modern teknolojilerle birleşen vizyonuna bir gönderme, üç boyutlu sunum, İTO'nun üç boyutlu hizmetlerinin yansımasıdır. Çünkü, bizim tüm çalışmalarımız, 3 temele dayanıyor. Birincisi, Kanunun bize getirdiği tüm yasal hizmetleri yapan kurum olmamızdır. İkincisi, İTO'nun, tüccarının, Türk sanayicisinin, iş adamının daha ileriye götüren çalışmalara imza atmasıdır. Üçüncü boyutumuz da sosyal sorumluluk projelerimizdir.''
Logonun, 3 boyutlu hologram teknolojisiyle tanıtılmasıyla başlayan toplantı, Başkan Yalçıntaş'ın yeni rozetleri takmasıyla sona erdi. (AA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)