BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı Çağlar'a veda----

İTO Başkanı Çağlar'a veda

İTO Başkanı Çağlar'a veda
12 Aralık 2017 - 15:50 www.finansgundem.com

Kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybeden İTO Başkanı Çağlar sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da katıldı. Çağlar'ın tabutunda Kabe örtüsü yer aldı.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede dün sabaha karşı hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Benim sadece birkaç cümlem olacak, biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri de sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye'nin en önemli bir kuruluşu İstanbul Ticaret Odası'na başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi. Rabbim inanıyorum ki attığı bu adımlarda inşallah taksiratını hasenata tebdil edecektir. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun ama biz şunu biliyoruz; biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu. Ben tekrar tüm dostlarımıza, sevenlerimize başsağlığı diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah" dedi.

Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçı Orhan Gencebay, belediye başkanları, iş dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

TABUTA KABE ÖRTÜSÜ

Çağlar’ın tabutunun üstünde Kabe örtüsü olması dikkat çekti.

Çağlar, burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Sahrayıcedit Aile Kabristanı'nda toprağa verildi.

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğan İbrahim Çağlar, aslen Konyalı olan İbrahim Çağlar evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)