BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaİTO Başkanı Avdagiç: Piyasa ile TCMB arasındaki bağ zayıflıyor----

İTO Başkanı Avdagiç: Piyasa ile TCMB arasındaki bağ zayıflıyor

İTO Başkanı Avdagiç: Piyasa ile TCMB arasındaki bağ zayıflıyor
18 Kasım 2021 - 16:12 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Merkez Bankası'nın politika faizi kararına ilişkin "Piyasa dinamikleri ile TCMB faizi arasındaki bağ giderek zayıflıyor" dedi.


Reel sektörden faiz indirimine ilişkin ilk değerlendirme İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'ten geldi.

Piyasa dinamikleri ile TCMB faizi arasındaki bağın giderek zayıfladığını belirten Avdagiç, "Döviz kurlarının ihracat açısından rekabetçi kur sınırını aştığını, faiz indirimlerinin bankaların rotatif ve taksitli kredilerine yansımadığını ve kredilere ulaşımda sıkıntının devam ettiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Avdagiç'in değerlendirmesi şu şekilde:

"Türkiye'de yatırım yapmaya çalışan insanların hiçbirisi yüksek faizden memnun değil. Ne var ki, yaşanan tartışmalar, faizi de kuru da enflasyonu da baş rolde tutmaya devam ediyor. Açıkçası konu politika faizinin ne kadar değişeceğinden oldukça uzaklaştı.

Piyasa dinamikleri ile TCMB faizi arasındaki bağ giderek zayıflıyor. Döviz kurlarının ihracat açısından rekabetçi kur sınırını aştığını, Faiz indirimlerinin bankaların rotatif ve taksitli kredilerine yansımadığını ve kredilere ulaşımda sıkıntının devam ettiğini görüyoruz.

İş dünyası için asıl konu öngörülebilirliktir. Yani kurun, enflasyonun ya da faiz seviyesinin yüksekliğinden ziyade öngörülebilir olmaması asıl meseledir. Türkiye ekonomisi kur-faiz-enflasyon üçlüsüne hapsedilemeyecek kadar büyüktür.

Kur ve enflasyonun seyri, Türkiye’nin risk primine ve dolarizasyona olumsuz yansıyor. Beklentimiz, bir an önce öngörülebilirliğin en üst seviyeye çıkarılması; Kur, faiz ve enflasyonun bir dengeye kavuşturulması ve iş dünyasının “fiyatlayamama” sıkıntısından kurtarılmasıdır.

Unutmayalım ki, küresel düzeyde enflasyonun, emtia ve enerji fiyatlarının yükseldiği bir konjonktürden geçiyoruz. Devletimiz, reel sektörümüz ve bankalarımızla bir bütün olarak, önümüze çıkan küresel fırsatları değerlendirmeye odaklanmalıyız."

TÜSİAD Başkanı: Merkez Bankası esas hedefini unutmamalı

 

Dolar 11 TL'yi aştı

 

Faiz kararı sonrası piyasalar ne tepki verdi?

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan18 Kasım 2021 18:59

    Sen isine bak.......cin den sonra buyumede 2. Siradayiz sirketlerin karlari na ne demeli.. anca sen ahmaklar kamdirirsin.ne oldu faiz Brazil dusunce...Karin agrin basladi..

  • Dobra18 Kasım 2021 23:00

    Neyle büyüdün merak ettim.büyüyen bir şey varsa oturma organına bak.

  • Osm18 Kasım 2021 18:35

    Fareler cıyaklamaya başladıysa gemi batıyor demektir.

  • Bika18 Kasım 2021 16:45

    İTO başkanı faizi TCMB'nin indirmediğini çok iyi biliyor, talimat vereni eleştirsin.