BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Başkanı, asgari ücret artışı için 'kamu-özel' işbirliği istedi----

İTO Başkanı, asgari ücret artışı için 'kamu-özel' işbirliği istedi

İTO Başkanı, asgari ücret artışı için 'kamu-özel' işbirliği istedi
26 Haziran 2022 - 15:47 www.finansgundem.com

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, gündemde olan temmuz ayı asgari ücret zammı tartışmalarına ilişkin "Kamu ile özel sektör bir araya gelerek enflasyon karşısındaki kayıplarının telafisi için beraber adım atmalı" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretteki zammın maliyetini iş dünyası ve devletin birlikte karşılaması gerektiğini söyledi.

İTO’nun Sozcu.com.tr’ye ilettiği yazılı açıklamaya göre Avdagiç, Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Avdagiç asgari ücretteki artışın maliyeti için kamu ve özel sektör beraber adım atması gerektiğini söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, gündemde olan Temmuz ayı asgari ücret zammına ilişkin olarak, “Asgari ücrette yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede yine kamunun vereceği bazı katkılar ile özel sektörün bir miktar kaynak aktarması bir araya gelerek ücretlerin enflasyon karşısındaki kayıplarının telafi edilmesi noktasında beraber adım atılması gerektiğini düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Avdagiç, “İstanbul’daki 900 bin işletmenin, iş yerlerinin en az 4’te üçünün, yani 675 bininin yenilenmesi lazım. Kentsel dönüşüm derken hep konutu konuşuyoruz. Halbuki burada çok hızlı bir şekilde sanayi çarşılarının, iş merkezlerinin, fabrikaların dönüşümünü de radarımıza almamız lazım” dedi.

Asgari ücrette trafik hızlandı

 

Bakan Bilgin'den ara zam ve asgari ücret açıklaması

 

Emekliler asgari ücret istiyor

 

Uzman isimden asgari ücret tahmini: 5500 TL’yi geçebilir!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)