BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalyanlardan flaş Bilal Erdoğan iddiası----

İtalyanlardan flaş Bilal Erdoğan iddiası

İtalyanlardan flaş Bilal Erdoğan iddiası
11 Aralık 2015 - 23:27 www.finansgundem.com

Corriere della Sera: “Bilal Erdoğan’ı Hakan Uzan şikayet etti”

İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı “kara para aklama” suçlamasıyla Bolonya Savcılığı’na şikayet eden kişinin, Hakan Uzan olduğunu öne sürdü.



Geçtiğimiz günlerdeki bir haberinde Bilal Erdoğan hakkında, Fransa’da siyasi sığınmacı olarak bulunan Uzan ailesinin bir ferdinin savcılığa dilekçe verdiğini yazmış olan gazete, bu sefer şikayetçi tarafın kimliğini açıkladı.

Gazete, internet sitesindeki haberinde bu bilgiyi, “Murat Hakan Uzan, 30 Mayıs 1967 İstanbul doğumlu. Fransa’da siyasi sığınmacı. Uzan Bolonya Savcılığı’ndan, yüklü miktarda paranın akıbeti ile kara para aklama durumunun ve buna ilişkin suç unsuru olup olmadığının soruşturulmasını talep etti” ifadeleriyle okuyucularına aktardı.

Söz konusu haberde Uzan’ın avukatı Massimiliano Anetta’nın, dava açılmadan dosyanın arşive kaldırılması halinde şikayeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Adalet Divanı’na taşıyacağı da kaydedildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Anetta Avukatlık Bürosu yetkilileri ise, müvekkillerinin kimliğine ilişkin bilgi veremeyeceklerini, Hakan Uzan olduğuna dair haberi ne yalanlayabileceklerini ne de kabul edebileceklerini söyledi.

ŞİMDİ PARİS – BOLONYA HATTINDA HESAPLAŞMA ZAMANI
“Bolonyalı savcılar dikenli bir siyasi – hukuki durumla karşı karşıya” diye yazan ve “uluslararası entrika” ara başlığını kullanan gazete, şunları da haberine taşıdı:

“Uzan ve ailesi, Erdoğan’ı kendilerine zulüm yapmakla suçluyor. Aralarında çok küçük yaştakilerin de bulunduğu; 9 aylık oğlu, 2 aylık kızı ve kardeşinin 4 yaşındaki oğlu, kız kardeşinin 8 ve 10 yaşlarındaki kızları da olmak üzere toplam 69 akrabası hakkında dava açıldığını söylüyor. Erdoğan, Uzan ailesinin tüm malvarlığına da el koydu. Uzanlar şu an Paris’te. Şimdi Paris – Bolonya hattında hesaplaşma zamanı.”

Corriere della Sera’nın, daha önceki haberinde şikayetçinin Uzan ailesinden bir olduğunu belirtmesi üzerine, bunun Cem Uzan olduğu öne sürülmüştü. Cem Uzan da yaptığı açıklamada bu kişinin kendisi olmadığını belirtmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)