BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'nın Lombardiya bölgesinde korona paniği Seria A'da erteleme----

İtalya'nın Lombardiya bölgesinde korona paniği Seria A'da erteleme

İtalya'nın Lombardiya bölgesinde korona paniği Seria A'da erteleme
22 Şubat 2020 - 09:35 www.finansgundem.com

İtalya'nın Lombardiya bölgesinde 6 kişiye daha Covid-19 teşhisinin konmasının ardından okullar, restoranlar ve iş yerleri kapatıldı. Seria A'daki Ascoli - Cremonese karşılaşması ertelendi

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde, altı kişiye daha yeni tip koronavirüs Covid-19'in bulaşması sonucu ülkedeki vaka sayısı 17'ye yükseldi. Ülkede salgın nedeniyle ikinci can kaybının da açıklanması paniği büyüttü.

Virüs kaynaklı salgının önüne geçmek amacıyla yetkililer okulların, restoranların ve iş yerlerinin kapatılması talimatını verdi.

SERIA A'DA ERTELEME

İtalya Serie B'de bugün saat 17.00'da oynanması gereken Ascoli - Cremonese müsabakası, koronavirüs şüphesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Karşılaşmanın oynanacağı Lombardia bölgesinde koronavirüs vakaları görülmüş ve alınan önlemlerin yetersiz olduğuna kanaat getirilmişti.

Mücadelenin yeni tarih ve saatine ilişkin federasyondan henüz bir açıklama gelmedi.

İtalya'da şu ana dek Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki 42 amatör müsabaka ve bir Serie C maçı, virüs tehditi sebebiyle ertelenmiş durumda.

Lombardiya'da son tespit edilen virüsün Çin'den gelen bir kişiden bulaştığı anlaşıldı. Çin’den gelen bir tanıdığını şubat ayı başında misafir etmesinin ardından rahatsızlanan ve nefes darlığı şikayetiyle dün hastaneye başvuran kişiye yapılan testlerin pozitif çıktığı belirtildi. Bu kişinin virüsü hamile eşine ve futbol oynadığı bir arkadaşına da bulaştırdığı tespit edildi.

Bölgedeki bir kafeyi sık ziyaret eden üç kişide daha virüs olduğunun anlaşılması üzerine önlemler arttırıldı ve bölgede yaşayanlara dışarı çıkmama ve bir süre evlerinde kalma uyarısı yapıldı. Lombardiya'daki Cdogna Hastanesi'nde daha önce de sekiz kişi koronavirüs dolayısıyla tedavi görüyordu.

Son vakaların ardından İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, yeni bir talimatla Covid-19 testleri pozitif çıkanlarla temas etmiş kişilerin de 14 gün süreyle karantinaya alınacağını bildirdi. Halen aralarında tıbbi personel de bulunan yaklaşık 150 kişiye test uygulandığı ve sonuçlar alınana kadar tecrit edildikleri bildirildi.

Vakalar açısından yeni bir aşamaya geçildiğini belirten İtalyan yetkililer "Bu son vakalarla virüsün dışarıdan gelmesinin dışında yerel dolaşımla yayıldığı vakalara geçtik" ifadesini kullandı. Bunun üzerine kütüphanelerin, spor salonlarının, kamu binalarının ve çöp depolarının da tedbir nedeniyle kapatılması gündemde. (euronews)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)