BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİtalyan profesör Alberto Alesina hayatını kaybetti----

İtalyan profesör Alberto Alesina hayatını kaybetti

İtalyan profesör Alberto Alesina hayatını kaybetti
31 Mayıs 2020 - 13:05 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi'nde görevli olan ve modern ekonomi politik alanının kurucusu olarak kabul edilen Alberto Alesnia 63 yaşında geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

20. yüzyılın sonuna doğru yaptığı çalışmalarla modern politik ekonomi alanının kurucusu olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi öğretim üyesi İtalyan bilim insanı Alberto Alesina geçen hafta geçirdiği kalp krizi sonrası 63 yaşında hayatını kaybetti.

İtalya'da Bocconi Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Alesnia 1986 yılında doktora çalışmaları için Harvard'a geldi ve daha sonra bu okuldan hiç ayrılmadı.

Çalışma hayatı boyunca enflasyon ve politika, gelir eşitsizliği ve büyüme alanında derinlemesine çalışan Alesnia'nın doktora tezinin danışmanı yine ünlü bir ekonomist olan Jeffrey Sachs'tı.

Alesnia son yıllarda ekonomik krizdeki ülkelerin vergileri artırmak yerine bütçe ve harcama kesintilerine giderek ekonomiyi düzlüğe çıkarabilecekleri tezini savunuyordu.

Financial Times'ta yer alan habere göre meslektaşları son yıllarda teori ve pratiği böylesine birleştiren bir akademisyene rastlamadıklarını belirtiyor.

Bilim Kurulu üyesi Özlü: Virüsün hasta etme gücü azaldı

Çin Bilimler Akademisi, Harvard'ı ikiye katladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)