BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalyan havayolu devi gökyüzüne veda ediyor----

İtalyan havayolu devi gökyüzüne veda ediyor

İtalyan havayolu devi gökyüzüne veda ediyor
29 Ağustos 2021 - 13:33 www.finansgundem.com

Uzun süredir mali zorluklarla boğuşan İtalya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Alitaila uçuşlarını durdurma kararı aldı

İtalya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Alitaila 15 Ekim'den sonraki uçuşlara bilet satmayı durdurdu. Böylece 75 yıllık firma resmen gökyüzüne veda etmek için gün saymaya başladı. Devlete ait Italia Transporto Aereo (ITA), İtalya’nın yeni bayrak taşıyıcı firması olacak. ITA; Milano ve Roma’dan New York’a ve Roma’dan Tokyo, Boston ve Miami’ye uçuşlar düzenlemeyi planladığını söyledi.

Bayrak taşıyıcı havayolu, bir ülkede yerel nitelikte tescilli olup uluslararası faaliyetlerde bulunan ve devlet tarafından verilen imtiyazları kullanma hakkına sahip şirketlere deniyor.

2017’DE İFLAS ETMİŞTİ
Alitalia uzun süredir mali sorunlarla boğuşuyordu. Şirket Mayıs 2017’de iflas ilan etti. Buna ek olarak, havayolu endüstrisine yıkıcı bir darbe vuran pamdeninin ardından şirket iyice zora düştü. 2020’de uzun süre uçuşların olmaması, corona virüsü yasakları gevşedikten sonra ise yolcu sayılarının eski seviyelere dönememesi, iflasın içerisinde olan şirkete tam anlamıyla son darbeyi vurdu.

10 BİN ÇALIŞAN İŞSİZ KALACAK
CAPA Havacılık Merkezi’ne göre Alitalia, 2019’da 21,3 milyon yolcu taşımıştı. Şirketin şu anda yaklaşık 10 bin çalışanı var. Bu çalışanlara ne olacağı belli değil. Şirket 15 Ekim sonrası için yaptığı bilet satışları için iade yapacağını duyurdu. 2008’e kadar tamamen devlete ait olan şirket, 2013’ten beri dolaylı olarak devlete ait bir şirket aracılığıyla kontrol ediliyordu.

Avustralya merkezli havayolu şirketinden zorunlu aşı kararı

Hükümetin havayolundaki payı azalıyor

Bankalardan havayolu şirketi kurtarma operasyonu

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail30 Ağustos 2021 06:49

    thy deviralsın kapanmasın alitalia..

  • ALİ KODUŞ29 Ağustos 2021 21:58

    ZATEN AB ÜLKELERİNDEN İSPANYA VE İTALYA NIN EKONOMİLERİ BATMAK ÜZERE OLUP, ALMANYA HAÇ LI ORDUSU MANTIĞINDA BUNLARI KURTARMAKTADIR.İSSİZLİK İSPANYA DA %u 40 LARA ULAŞIYOR İMİŞ.İTALYA DA SOS VERMEKTEDİR.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ29 Ağustos 2021 18:37

    Sizler bu işi yapamıyorsanız THY ve Pegasus ile italya nın tüm ihtiyaçlarını rahat karşılar ve hava limanlarınızı da işletiriz.

  • Volkan29 Ağustos 2021 15:37

    Başta THY ve  Qatar Air'in yan şirketi Atalyair son darbeyi vurdu muhtemelen. Belirli bir network'ün altında havayolunun yaşaması zor. Hızlı tren ile İtalya içi ulaşım rahatlamış olabilir. Yeni açılan Alp tüneli de bir avantaj sağlıyor ayrıca Avusturya tarafında yenisi de inşa ediliyor.

  • wers29 Ağustos 2021 14:26

    bu thyao nun işine yarar fakar yinede hisseye olumlu yansımaz çünkü türkiye nin markası thy bizim ülkemizde bile hak ettiği değeri göremiyor