BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalyan devleri Türkiye'de üretecek----

İtalyan devleri Türkiye'de üretecek

İtalyan devleri Türkiye'de üretecek
23 Haziran 2017 - 10:11 www.finansgundem.com

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat “Ekimde dev İtalyan moda markalarının distribütörlerini deneyimli üreticilerle buluşturup, Türkiye’de üretime ikna edeceğiz” dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ve takip eden süreçte yabancı alıcıların ülkeye gelme sıklıklarının çok azaldığını ve Türkiye'de katma değerli ürün ihracatının yüksek adetli ama katma değeri düşük olana kaymaya başladığını söyledi. Bunun önüne geçmek için yeni bir modeli hayata geçireceklerini ifade eden Fayat, "Ekimde 'Why Turkey' konulu bir konferans düzenliyoruz. Burada neden Türkiye'de üretim yapılması gerektiğini yabancı alım gruplarına ve distribütörlere anlatacağız. Yapacağımız ikili iş görüşmelerinde dünyaca ünlü İtalyan markaların distribütörlerini de ağırlayacağız. Ünlü İtalyan markaların üretimlerini Türkiye'de yaptırıp Ortadoğu ve Körfez ülkelerine satışını sağlamak için çalışıyoruz. Bunu başarabilirsek yeniden katma değerli ihracata dönebiliriz" diye konuştu.

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

İkili görüşmelerde 3-4 milyar dolarlık iş anlaşmasına imza atılmasını hedeflediklerini vurgulayan Fayat, "Türkiye'ye güvenlik gerekçesiyle gelmek istemeyen müşterinin ayağına gitmeye de devam edeceğiz" dedi.

YERİNDE TEŞVİK İHRACAT KAYBINI KAPATIR

2016'da yaşanan sıkıntılı sürecin ardından ihracat hedefinin yüzde 7-8 altında gerçekleştiğini ve sektörün 1 milyar dolar eksi yazdığını ifade eden Fayat, "Bu durum 2017'nin ilk altı ayında da devam etti. Buna rağmen Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvikleri verildi. Bu çok değerli. Ancak teşvik almak için Doğu ve Güneydoğu illerine yatırım öne çıkarıldı. Yatırımın artması için en azından 1 yıl yerinde teşvik verilmesi gerekiyor" dedi. Bu sürede şirketlerin hazırlık yapacağının altını çizen Fayat, "Bu yabancı yatırımcı için de çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: Sabah

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...24 Haziran 2017 00:11

    avrupanın fason işçisi oluyoruz ... böyle ekonomi modelimi olur ? ya üzülsemmi, sevinsem mi bilemedim !?!?! adam kumaş göndercek bize, bizde dikicez kumaşı tişort yapıcaz... hey Allahım modele bak hele... biz kaliteli kumaş alıpdaü markalaşıpda dunyaya satmıyoz alame köleleik yapıyoz yazıkk valla ulkemize

  • Kâzım KARTAL23 Haziran 2017 22:42

    Elalemin mallarını dikmek için birbirinizle yarışacağınıza siz de onlar gibi dünya markaları yaratmaya çalışın.