BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalyan bankası mafya bağlantılı tahvillerden çekiliyor----

İtalyan bankası mafya bağlantılı tahvillerden çekiliyor

İtalyan bankası mafya bağlantılı tahvillerden çekiliyor
16 Eylül 2021 - 16:38 www.finansgundem.com

İtalyan bankacılık devi Banca Generali geçtiğimiz yıl mafya ile bağlantıları ortaya çıkan sağlık sektörü tahvillerinden çekildiğini açıkladı. Banka olası kayıplar için 80 milyon euro rezerve etti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa'nın en büyük özel bankalarından biri Banca Generali, İtalyan kamu sağlık sistemine bağlı yaklaşık yarım milyar euroluk tahvil pazarından çekiliyor. Geçen yıl söz konusu tahvillerin bir kısmının mafyanın paravan şirketleriyle bağlantılı varlıklar tarafından desteklendiği ortaya çıkmıştı.

Financial Times’ın haberine göre Banca Generali’den yapılan açıklamada, İtalyan halk sağlığı yetkililerinin faturalarıyla desteklenen tahvilleri artık pazarlanmayacağı belirtildi. Generali, butik yatırım bankası CFE tarafından düzenlenen anlaşmalar yoluyla satılan sağlık hizmetleriyle ilgili tahvilleri dağıtmayacağını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, "Banca Generali, CFE tarafından düzenlenen sağlık hizmetleri menkul kıymetleri dağıtımını durdurdu ve bu iş kolunu bırakmaya karar verdi" ifadelerine yer verildi.

Banca Generali geçen ay yatırımcılarına yaptığı duyuruda “müşterilerini olası kayıplardan korumak için” CFE tarafından düzenlenen sağlık anlaşmalarında müşterilerine satılan tüm tahvilleri geri alacağını açıklamıştı. Banka tahvillerin değerine karşılık 80 milyon euroyu rezerve etti.

Kovid-19 salgını sonrasında sağlık sektörü faturalandırmaları sonucu oluşan kayıplar tahvil varlıklarının tamamen geri ödenmesi ihtimallerinin yeniden değerlenmesine neden oluyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Banca Generali'nin sağlık sektörü tahvilleriyle nedeniyle rezerve ettiği kaynaklar zayıf bir sektörle bağlantılı tahvil yatırımlarının oluşturabileceği sorunları gözler önüne seriyor. Güney İtalya’daki bazı sağlık yetkilileri maruz kaldıkları yüksek miktarda fatura maliyetleri nedeniyle organize suç şebekelerine karşı savunmasız kalıyor.

Geçtiğimiz Financial Times’ta yer alan bir habere göre, Banka Generali’nin özel müşterilerine satılan tahvillerin küçük bir kısmının İtalya’nın en tehlikeli mafyası ‘Ndrangheat’ile güçlü bağlantıları olan paravan şirketler tarafından düzenlendiği ortaya çıkmıştı. Habere göre mafya ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle suç şebekesiyle ilişkili olan yöneticilerin bir kısmı olağanüstü hâl atamalarıyla değiştirilmişti.

Söz konusu durum Banka Generali’nin bazı müşterileri de dahil olmak üzere uluslararası yatırımcıların İtalya’nın güneyindeki cenaze hizmetleri, ambulans sözleşmeleri ve mülteci merkezleri gibi tahvillere yatırım yaparken farkında olmadan aynı zamanda organize suç faaliyetlerini destekleyen aktivitelere de yatırım yapmalarına neden olmuştu.

’Ndrangheta Transatlantik kokain ticaretindeki en tehlikeli organize suç örgütlerinden birisi. Söz konusu skandalda mafya örgütüne bağlı şirketler aracı şirketleri kandırmayı başarmış ve suçla elde edilen varlıklarını uluslararası sermaye piyasalarına satmak için kara para aklamayla mücadele kontrollerini atlatmıştı. Bu örnek modern organize suç örgütlerinin finansal gelişimindeki yükselişin de altını çiziyor.

Banca Generali, sağlık tahvillerine ayırdığı rezerv miktarının organize suçlarla ilgili herhangi bir sorunla bağlantılı olmadığını söyledi. Generali tahvil yatırımlarından bekledikleri kayıplar nedeniyle CFE’yi suçlamadı.

CFE Banca Generali'ye sattığı tahvillerde bulunan faturalandırmalarla durum tespiti yapmanın yasal veya düzenleyici bir sorumluluğu olmadığını söyledi. CFE ayrıca hiçbir fatura ile herhangi bir mafya işlemi arasında bir bağlantı olduğundan haberdar olmadığını belirtti. Butik yatırım bankası tahvil anlaşmasının bir parçası olarak satılan tüm fatura işlemlerinin gerçekleştiği sırada temiz olduğunun da altını çizdi.

CFE, mafyanın paravan şirketleriyle bağlantılı olduğu kanıtlanan fatura miktarının çok küçük olduğunu, toplamın yüzde 1'inden çok daha az olduğunu ve sorunların ortaya çıktığı anda hemen harekete geçtiklerini söyledi.

İtalyan mafyası 'tablo' operasyonunda yakalandı

 

Euro Bölgesi’nin ticaret fazlası 20,7 milyar euroya geriledi

 

Dev banka borsa fırsatını kaçıracak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)