BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalyan bankalarında dijital euro rallisi----

İtalyan bankalarında dijital euro rallisi

İtalyan bankalarında dijital euro rallisi
23 Aralık 2020 - 15:11 www.finansgundem.com

İtalyan Bankacılık Birliği gelecekte piyasaya sürülecek olan dijital euroda dağıtık hesap defteri (DLT) teknolojisinin kullanımına yönelik teknik bir fizibilite çalışması başlatacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalyan Bankacılık Birliği, dijital euroda dağıtık hesap defteri (DLT) teknolojisinin kullanımı konusunda bir teknik fizibilite çalışması başlatacak. Bu girişim, Avrupa Merkez Bankası’nın Avrupa Birliği ülkelerini, Euro Bölgesi’nde kullanılacak bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) oluşturulmasıyla ilgili kamu politikası tartışmalarına dahil olma konusunda teşvik etmesiyle tasarlandı.

Deneme projesi, iki çalışma alanına sahip olacak. Birincisi teknik fizibiliteyi analiz edebilmek için altyapı ve dağıtım modellerini inceliyor. İkinci alan ise, Avrupa Merkez Bankası’nın dijital euroyu, halihazırda varolan elektronik ödemelerden nasıl ayırt edebileceği konusuna odaklanıyor.

Finextra’nın haberine göre, ilk çalışma alanı, İngiltere Menkul Kıymetler Birliği (SIA) işbirliği ile yürütülecek. Aynı zamanda, İtalya’da 100’den fazla aktif nodda bulunan bankacılık altyapısı, ABI Lab Chain ve oluşum içinde yer alan bankalar da çalışmaya dahil olacak. Şimdiye kadar çalışmanın çerçevesi, bankalar arası uyumluluk sistemi geliştirilmesi konusunda kullanıldı.

İkinci çalışma alanı ise, kullanım alanları üzerine odaklanacak çeşitli çalışma gruplarına bölünecek. Gruplar, bankalar ve NTT Data, PWC ve Reply ile işbirliği içinde çalışacak. Kurumlar çalışma için tüm kaynaklarını erişime açtı. Girişim ilgilenen tüm bankalara açık.

İş Bankası’nın satranca verdiği destek 15’inci yılında

 

Korona virüs aşısı iki gelişen ülkenin kaderini değiştirecek

 

Trump’ın eski iletişim direktörü Bitcoin fonu kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)