BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalyan bankaların durumu abartılıyor----

İtalyan bankaların durumu abartılıyor

İtalyan bankaların durumu abartılıyor
21 Ocak 2020 - 15:20 www.finansgundem.com

Intesa Sanpaolo'nun CEO’su Carlo Messina: İtalyan bankacılığındaki belirsizlikler abartılı

FİNANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Torino merkezli Intesa Sanpaolo bankasının CEO’su Carlo Messina’ya göre bankacılık sektörü üzerinde dolaşan kara bulutlar abartılı.

Messina, bugün Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'nda CNBC kanalına konuştu. Carige ve Popolare di Bari’nin İtalya'daki küçük pazar payına sahip olan bankaların, İtalyan bankacılık sistemini doğru yansıtmadığını ifade etti.

Messina, varlık yönetimi altında 1 trilyon euro yönettiklerini ve 400 milyar eurodan fazla kredi vererek Avrupa’nın en büyüklerinden biri olduklarını söyledi.

‘Her ülkede olumsuz performans gösteren bazı bankalar var ve bence İtalyan bankacılık sisteminin durumu abartılıyor’ dedi.

İtalyan hükümeti Carige bankasının kurtarılmasından bir yıl sonra Popolare di Bari bankasını da yaklaşık bir milyar dolarlık kurtarmak planı için Avrupa Birliği’yle temas halinde.

Her iki bankanın verdiği kredilerin geri dönmemesi sonucu oluşan zarar iflâslarına sebep oldu.

Avrupa merkez bankasının negatif faiz oranıyla alakalı soruya Messina, merkez bankasının para politikasının "olumlu bir etkisi" olduğunu ve hükümetlerin mali harcamaları artırması gerektiğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)