BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'daki helikopter kazasına ilişkin soruşturma açıldı----

İtalya'daki helikopter kazasına ilişkin soruşturma açıldı

İtalya'daki helikopter kazasına ilişkin soruşturma açıldı
12 Haziran 2022 - 18:39 www.finansgundem.com

Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin dağlarında 9 Haziran'da gerçekleşen helikopter kazasına ilişkin Reggio Emilia Cumhuriyet Savcılığı, kusurlu felaket ve adam öldürme suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Savcı Marco Marano'nun soruşturmayı büyük gizlilik içinde yürüttüğü ifade edildi.

Enkazın bulunduğu yerin zor bir alan olduğu söylenen İtalyan ANSA ajansının haberinde, İtalyan Ulusal Uçuş Güvenliği Ajansı'nın (ANSV) da incelemeler için A119 Koala tipi helikopterin kazasına ilişkin bölgeye teknik ekip gönderdiği aktarıldı.

Helikopterin neden düştüğüne yönelik çeşitlli varsayımlar var

Gazzetta di Modena'ya konuşan ve kazada ölen İtalyan pilot Corrado Levorin'in pilot arkadaşı Igor Caboni, helikopterin yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğünü iddia etti.

Kazada yaşamını yitiren Lübnanlı yolculardan birinin kazadan az önce çekip oğluna gönderdiği video, İtalyan basınında geniş şekilde yer bulurken, söz konusu görüntüde helikopterin fırtınalı havada yol aldığı görülüyor.

İtalyan basınında yer alan diğer haberlerde de cenazelerin enkaz bölgesinden alınarak Modena'ya götürüldüğü ve burada kaza sebebinin açıklığa kavuşması için cesetlere otopsi yapılacağı belirtildi.

Cenazelerin Türkiye'ye nakil tarihi netlik kazanmadı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre cenazelerin Türkiye'ye nakil tarihi henüz netlik kazanmadı. İtalyan makamları ile iş birliği içinde nakil işlemleri için gerekli sürecin başlatıldığı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin de cenazelerin en hızlı şekilde Türkiye'ye ulaşması konusunda çalışmaları yakından takip ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. İtalyan güvenlik güçleri, helikopterin enkazını 11 Haziran sabahında 1922 metre yükseklikte Cusna tepesinde tespit etmiş ve kısa süre sonra kazadan kurtulan olmadığı duyurulmuştu.

Helikopter kazasında 4'ü Türk 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bülent Eczacıbaşı'dan kaybolan helikoptere dair açıklama

4 Türk'ü taşıyan helikopter niçin bulunamıyor?

Eczacıbaşı'ndan kayıp helikopter hakkında yeni açıklama

İtalya'da kaybolan helikopterdeki Türk yolcuların kimliği belli oldu

Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan helikopter kayboldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)