BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da sahte içki operasyonu: Şişeler Türkiye'den----

İtalya'da sahte içki operasyonu: Şişeler Türkiye'den

İtalya'da sahte içki operasyonu: Şişeler Türkiye'den
22 Ekim 2020 - 12:57 www.finansgundem.com

İtalya'da sahte içki satışına yönelik operasyon düzenlendi.

İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen sahte içki operasyonunda 4 binden fazla şişe sahte şarap ele geçirildi. İçkilerin şişesinin Türkiye'den temin edildiği öğrenildi. Operasyon, güvenlik biriminden iki memurun bir sokakta sahte şarap kasası bulmasıyla başladı. İçkileri üreten çetenin aracından düştüğü sanılan kasada telefon numaraları yazılıydı. Bu bilgi üzerinden yola çıkan polis, uluslararası çalışan çetenin peşine düştü. Floransa'da yapılan baskında 700 kasa ve 4 bin 200 dolu şarap şişesine el kondu. Geçen hafta yapılan operasyonda, baba oğul olan iki kişi gözaltına alınıp ev hapsine konurken 11 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Mali polisin açıklamasına göre şaraplar Toskana değil Sicilya'dan, şişeler Türkiye'den, ahşap kasa ve etiketler Bulgaristan'dan temin edilmişti. Etiketlerde damganın birebir kopyalanması, kağıdın gramajına dikkat edilmesi polisi bile hayrete uğrattı.

Dünyanın en ünlü şarapları arasında yer alan ve fiyatı 350 euroyu aşan Bolgheri Sassicaia'nın da sahtesini üreten çetenin ayda 700 kasayla 400 bin euroluk satış yaptığı tahmin ediliyor. The Guardian'ın haberine göre 1985 tarihli Sassicaia'nın kasası, 2015'te New York'taki bir müzayedede 18 bin 475 dolara alıcı bulmuştu.

Tekirdağ'da sahte içki imal edilen deponun sahibi gözaltına alındı

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan'dan sahte içki uyarısı

 

15 tonluk sahte içki malzemesi ele geçirildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)