BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da korona mağdurları dava açıyor----

İtalya'da korona mağdurları dava açıyor

İtalya'da korona mağdurları dava açıyor
09 Haziran 2020 - 13:48 www.finansgundem.com

Avrupa'da korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da yakınlarını kaybeden kişiler, yetersiz önlem ve ihmalkarlıkla suçladıkları yetkililere dava açmaya hazırlanıyor.

İtalya'da korona virüs nedeniyle yakınlarını kaybeden vatandaşlar, ihmal ve yetersizlikle suçladıkları yetkililer hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Facebook'ta kurulan bir gruptan doğan "Noi Denunceremo" (Şikâyet edeceğiz) adlı dernek, 50 ayrı kişisel dava için yarın Bergamo savcılığına başvurmayı planlıyor.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, grup üyelerinden Cristina Longhini, "Birilerinin istifa etmesini ya da özür dilemesini istiyoruz. Birilerinin çıkıp sorumluluk almasını istiyoruz. Ki şu ana kadar kimse böyle bir şey yapmadı" dedi.

İtalyan eczacı Longhini, 65 yaşındaki babasını korona virüsten kaybetti. Longhini'nin babası, Mart ayı başlarında hastalandı ancak aile doktoru ev ziyaretinde bulunmayı reddetti. Longhini'nin ifadesine göre, ambulans da gönderilmediği için babasının hastaneye kaldırılması birkaç günü buldu. Hastaneye ulaştırıldığındaysa artık çok geçti. Longhini, yabancı gazetecilere video konferans aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Çok sayıda hasta, hastaneye kaldırıldı. Ama çok geçti. Ve bu birçok ölüme neden oldu" dedi.

"İntikam değil adalet"

85 yaşındaki dedesi bir bakımevinde hayatını kaybeden Stefano Fusco da aynı etkinlikte yaptığı açıklamada, yetkililerin "durumu üstünkörü ve amatörce idare ettiğini" söyledi. Grup olarak amaçlarının tazminat değil, adalet olduğunu belirten Fusco, "Dünyadaki tüm altınları getirseniz, bize kaybettiklerimizi geri veremez... Bunun intikamla ilgisi yok. Adaletle ilgisi var" diye ekledi.

Milano kentinin yaklaşık 50 kilometre kuzeydoğundaki Bergamo, İtalya'daki salgının ilk merkeziydi.

Şu ana kadar 235 bini aşkın korona virüs vakasının tespit edildiği İtalya'da 33 bin 964 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. İtalya, koronadan en fazla can kaybının yaşandığı ülkeler sıralamasında ABD, İngiltere ve Brezilya'nın ardından dördüncü sırada.

İspanya'daki benzer girişim

Korona virüs salgınından Avrupa'da en fazla etkilenen ülkelerden İspanya'da da korona virüs mağduru binlerce aile hükümete toplu dava açmıştı. Üç bini aşkın aile adına geçen ay açılan toplu davada İspanyol hükümetine "taksirle ölüme sebebiyet vermek" ve "yardım yükümlülüğünü yerine getirmeme" suçlamaları yöneltilmişti.

İspanya'da şu ana kadar 27 bin 136 kişi korona virüsten hayatını kaybetti. Ülkede bugüne kadar belirlenen vaka sayısıysa 241 binin üzerinde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)