BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da kenevir ekimine izin yok----

İtalya'da kenevir ekimine izin yok

İtalya'da kenevir ekimine izin yok
17 Şubat 2022 - 00:24 www.finansgundem.com

İtalya'da Anayasa Mahkemesi kenevir ekimine yönelik referandum talebini reddetti

İtalya'da Anayasa Mahkemesi kenevir ekiminin suç olmaktan çıkarılması ve esrarla ilgili suçlarda cezaları hafifletmeyi amaçlayan referandum talebini kabul etmedi. Ülkede 600 bin kişi kenevir ekiminin suç olmaktan çıkarılması için imza vermişti.

Yüksek mahkeme, ülkede toplanan 600 binden fazla imza ile gündeme gelen kenevir ekiminin cezalandırılmaması ve esrar satışıyla alakalı cezaların hafifletilmesine ilişkin referandum talebini ele aldı.

Mahkeme söz konusu talebi, İtalya'nın uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmesine yol açacağı gerekçesiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Giuliano Amato, düzenlediği basın toplantısında, kenevir ekimine ilişkin referandumda halka sorulmak istenen sorunun kapsamında üç alt soru olduğunu ve bunların kokain gibi ağır uyuşturucu maddeleri içerdiğini belirterek, bu haliyle İtalya'nın uluslararası yükümlülüklerini ihlal etmemesi için talebi kabul etmediklerini açıkladı.

Kenevir ekiminin suç olmaktan çıkarılmasına yönelik referandumun savunucularından olan eski senatör Marco Perduca, yüksek mahkemenin bu kararına tepki gösterdi.

Mahkeme, dün de ülkede ötanazi ve yardımlı intiharı savunan sivil toplum kuruluşlarının girişimiyle ölüm hakkı isteyenlere yardımcı olanlara yönelik cezaları kaldırmak için 1 milyondan fazla imzayla gündeme gelen referandum talebini, "genel olarak zayıf ve savunmasız kişiler için insan yaşamını koruyan asgari anayasal standartları bozacağı" gerekçesiyle reddetmişti.

İtalya'da 50 yaş üstüne aşı zorunluğu

 

İtalya'da aşı karşıtlarından Roma'da protesto

 

İtalya'da Kovid-19 bulaşanların sayısı 12 milyonu geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)