BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba imha edildi----

İtalya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba imha edildi

İtalya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba imha edildi
08 Ağustos 2022 - 02:10 www.finansgundem.com

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bulunan bombalara bir yenisi daha eklendi. İtalya'daki aşırı sıcaklar sebebiyle belli noktaları kurumuş Po Nehri'nde gün yüzüne çıkan bomba ekipler tarafından imha edildi

İtalya'da kuraklık sebebiyle su seviyesi düşen Po Nehri'nin yatağında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba bulundu. Bomba, uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

Ülkenin en büyük ırmağı Po'da yaşanan kuraklık nehir yatağında, İkinci Dünya Savaşı sırasında uçaktan atılmış ve patlamamış bir bombanın bulunmasına yol açtı.

Po'nun Mantova kentine yakın Borgo Virgilio kasabasından geçen kısmında 25 Temmuz'da balıkçılar tarafından tespit edilen bomba için İtalya ordusunun bomba uzmanları tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyon sırasında bölgede yaşayan yaklaşık 3 bin kişi güvenlik sebebiyle tahliye edilirken, bölgedeki demiryolu trafiği bir süreliğine durduruldu. Daha sonra bomba kontrollü şekilde imha edildi. Bombanın ABD yapımı olduğu belirtildi.

Po'nun yine Mantova vilayetinden geçen kısmında geçen mart ayında da suların çekilmesiyle Nazilerden kalma bir zırhlı araç bulunmuştu.

İtalya'da hükümet, son 70 yılın en kötü kuraklığını yaşayan Po nehrinin geçtiği yerler için geçen ay kuraklıkla mücadeleye yönelik olağanüstü hal ilan etmişti.

İtalya ve İspanya'nın orman yangınlarıyla mücadelesi

Moody's İtalya'nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi

İkinci Dünya Savaşı'na ait şişeye gizlenmiş mektup bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)