BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da hükümet krizi çözüldü----

İtalya'da hükümet krizi çözüldü

İtalya'da hükümet krizi çözüldü
21 Şubat 2014 - 22:15 www.finansgundem.com

İtalya'da hükümeti kurmakla hafta başında görevlendirilen Demokrat Parti (PD) lideri Matteo Renzi, bakanlar kurulunu oluşturdu

Bütün haftayı parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin temsilcileriyle istişarelerle geçiren Renzi, öğleden sonra cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’ye giderek, Cumhurbaşkanı Napolitano ile üç saate yakın görüştü.

Görüşmede, Renzi, yeni hükümette görev alacak kişilerin isimlerini cumhurbaşkanına sundu. Renzi, cumhurbaşkanıyla görüşmesinin ardından yeni kabinede yer alacak isimleri kamuoyuna açıkladı. 

Quirinale'de yarın sabah yapılacak yemin töreniyle İtalya'nın en genç başbakanı olacak Matteo Renzi, 2008'den bu yana hükümet kuracak 3. isim olacak. İtalyanlar en son başbakan olarak 2008 yılında Silvio Berlusconi'yi seçmişti. Berlusconi'nin ardından 2011 yılında ekonomik kriz nedeniyle Mario Monti liderliğindeki teknokrat kabine, 2013 yılında da Enrico Letta liderliğinde geniş çaplı koalisyon hükümeti kurulmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)