BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da Draghi güven oylamasını kazandı ancak hükümet çökebilir----

İtalya'da Draghi güven oylamasını kazandı ancak hükümet çökebilir

İtalya'da Draghi güven oylamasını kazandı ancak hükümet çökebilir
14 Temmuz 2022 - 07:14 www.finansgundem.com

İtalya’da koalisyon üyesi 5 Yıldız Hareketi’nin sosyal sorunlara ve ekonomideki kötü gidişata dikkat çekerek yardım paketine parlamentoda destek vermeme kararı siyasi krize neden oldu.

İtalya'da Draghi hükümeti parlamentonun üst kanadında yapılan güven oylamasını kazandı ancak 5 Yıldız Hareketi (M5S) oylamaya katılmadı. Draghi hükümeti her ne kadar oylamayı kazansa da hükümetin devamı için 5 Yıldız Hareketi'nin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Draghi, hafta başında yaptığı açıklamada, hükümetinin 5 Yıldız'ın desteği olmadan devam edemeyeceğini ve farklı bir parti ile koalisyon yapmayı da kabul etmeyeceğini söylemişti.

İtalya'da Mario Draghi liderliğindeki geniş katılımlı koalisyon hükümetinin ortaklarından 5 Yıldız Hareketi'nin (M5S), hükümetin hazırladığı ekonomik yardım paketine parlamentoda destek vermeyeceğini belirtmesi siyasi krize neden oldu.

Destek paketini yeterli bulmamışlardı

Ukrayna'daki savaş nedeniyle ailelerin ve işletmelerin artan enerji fiyatlarıyla mücadelesine ekonomik destek paketini yeterli bulmayan M5S lideri Giuseppe Conte, parti grubuyla yaptığı görüşme sonrasında, oylamaya katılmayacaklarını açıklamıştı.

Draghi'den pakette bazı iyileştirmeler yapmasını istediklerini hatırlatan Conte, oylama öncesinde yaptığı açıklamada "Ülke, uçurumun eşiğinde. Biz, acil durumlar karşısında hükümete baskı yapan tek partiyiz. Farklı bir aşamaya geçmek lazım. Draghi'nin açıklamaları yeterli değil. Oylamaya katılmayacağız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Draghi, M5S'nin kendisine ilettiği 9 maddelik talep listesinin hükümetin gündemiyle uyumlu olduğunu belirtmiş ancak, hükümetin "ultimatomlarla" ilerleyemeyeceğini ifade etmişti.

Draghi, M5S'nin hükümetten çekilmesi halinde bundan sonraki gidişata karar verecek olan kişinin Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella olacağını da söylemişti.

Seçim için 2023 gösteriliyor
 
İtalya'da erken seçim kararı alınmazsa genel seçimlerin 2023'ün ilk aylarında yapılması bekleniyor.

Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Giuseppe Conte'nin teknokrat lider olarak başında bulunduğu koalisyon hükümetinin 26 Ocak 2021'de dağılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. Draghi, 13 Şubat 2021'de çok sayıda partinin desteğiyle ulusal birlik koalisyonu adıyla anılacak hükümetini kurmuştu.

İtalya Başbakanı Draghi'den Rus gazı açıklaması

 

İtalya Başbakanı Draghi hükümetinin risk altında olmadığını söyledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)